Ραντεβού με φόντο το διαδικτυακό «μπλε πουλί» πραγματοποίησαν στις 3/12 ο Εμανουέλ Μακρόν και Έλον Μασκ, κατά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στις ΗΠΑ.

Ο Μακρόν έλαβε βεβαίωση από τον νέο ιδιοκτήτη του Twitter πως, παρά τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα συνεχίσει να υπόκειται στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς, χωρίς να υπονομεύεται η ελευθερία του λόγου, με αποκλεισμό βίαιου και εξτρεμιστικού περιοεχομένου και με γνώμονα την προστασία των παιδιών στο Διαδίκτυο.

Ο Γάλλος πρόεδρος έκανε γνωστή την είδηση της συνάντησης με τον δισεκατομμυριούχο μεγιστάνα της τεχνολογίας μέσω αναρτήσεων στο Twitter, σημειώνοντας πως είχαν μια ξεκάθαρη και τίμια συζήτηση ως προς τη λειτουργία της πλατφόρμας εντός ευρωπαϊκών ορίων.

Συγκεκριμένα, ο Μασκ διαβεβαίωσε τον Μακρόν πως η προστασία της ελευθερίας του λόγου βρίσκεται σε «καλά χέρια», ενώ το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τους χρήστες περνά από αυστηρό έλεγχο αποτρέποντας τη διάδοση βίαιων και εξτρεμιστικών μηνυμάτων στο Διαδίκτυο.

Επιπλέον, συμφώνησαν στη βελτίωση των δράσεων στη ψηφιακή πλατφόρμα που αφορούν στην προστασία των παιδιών. Όπως έγραφε ο ίδιος: «Ο Έλον Μασκ δεσμεύτηκε σε αυτό σήμερα. Ας προστατεύσουμε περισσότερο τα παιδιά μας στο Διαδίκτυο!».

Διαβάστε ακόμη

Αυτή είναι η πιο αυθεντική εμπειρία φαγητού στην Ελλάδα: Η ταβέρνα που εκθειάζουν τα μεγάλα ξένα media 

«Φωτιά» τα στεγαστικά δάνεια στην Ελλάδα – Πόσο «τσίμπησαν» τα επιτόκια μέσα σε ένα μήνα – Τι γίνεται με τις καταθέσεις (πίνακας)

Νέα «έκπληξη» στην οικονομία με ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 6% φέτος