Διεθνή

Το κόλπο γκρόσο που κάνουν εργαζόμενοι για να κερδίζουν διπλό μισθό

  • newsroom


Εργαζόμενοι στις ΗΠΑ εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός με την εξ αποστάσεως εργασία προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα - Δείτε τι έκαναν

Ορισμένοι εργαζόμενοι σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν τις συνθήκες που επέβαλε ο κορωνοϊός με την εξ αποστάσεως εργασία προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Δουλεύουν συγχρόνως, σε δύο ή και περισσότερες διαφορετικές εταιρείες και κανένας από τους εργοδότες τους δεν γνωρίζει το παραμικρό.

Μάλιστα, έξι εργαζόμενοι που διατηρούν παραπάνω από μία θέση πλήρους απασχόλησης σε διαφορετικές εταιρείες, αποκάλυψαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, ότι πρόκειται για μία δύσκολη συνθήκη στην οποία πρέπει κανείς να προσπαθήσει αρκετά προκειμένου να ανταπεξέλθει.

Όμως, σύμφωνα με τους ίδιους αξίζει τον κόπο, ιδίως εάν κάποιος επιθυμεί να αυξήσει τα έσοδά του και γιατί όχι να διπλασιάσει το μισθό του. Οι περισσότεροι κερδίζουν από 200.000 έως σχεδόν 600.000 δολάρια ετησίως.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν ακόμη, πως χρησιμοποιούν τα επιπλέον χρήματα για να εξοφλήσουν οφειλές λογαριασμών και δανείων, να αγοράσουν είδη πολυτελείας ή να αποταμιεύσουν χρήματα για το μέλλον των παιδιών τους.

Ένας από τους εργαζομένους μάλιστα, αποκάλυψε πως ενώ δίδασκε ένα μάθημα κωδικοποίησης μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας στη δεύτερη δουλειά του, το άλλο του αφεντικό τον καλούσε να συμμετάσχει σε βιντεοκλήση.

Τότε εκείνος είπε στους μαθητές του να κάνουν ένα μικρό διάλειμμα και χρησιμοποίησε τον άλλο υπολογιστή του για να συμμετάσχει στην κλήση.

Δικηγόροι στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι η κατοχή δύο θέσεων εργασίας ταυτόχρονα δεν παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς ή κρατικούς νόμους. 

Διαβάστε ακόμα

Εφορία: Πληρωμές χωρίς ανάσα μέχρι το τέλος του μήνα

Ιδιωτικοποιήσεις: «Κάνουν ταμείο» άνω των 2 δισ. ευρώ τα πωλητήρια σε ΔΕΠΑ Υποδομών και ΔΕΔΔΗΕ

«Χρυσό» το αλουμίνιο: Η υψηλή ζήτηση το εκτοξεύει σε υψηλό 13 ετών