Για το ποσό του 1,4 εκατ. δολαρίων πουλήθηκε το μεγαλύτερο μπουκάλι ουίσκι στον κόσμο, το οποίο φέρει την ονομασία «The Intrepid», δηλαδή «Ο Τολμηρός». 

Η δημοπρασία έγινε από τον οίκο Lyon and Turnbull, με το πρωτότυπο μπουκάλι να έχει ύψος 1,80 μέτρα. Όσο δηλαδή και ένας άνθρωπος.  

Το «The Intrepid», εξάλλου, έχει λάβει και βραβείο Γκίνες, καθώς περιέχει ποσότητα αλκοόλ 311 λίτρων. Ή αλλιώς 444… φυσιολογικών μπουκαλιών.  

Το ουίσκι είναι Macallan του 1989 και πέρασε 32 χρόνια, ωριμάζοντας σε δρύινα βαρέλια σε αποστακτήριο της Σκωτίας, προτού τελικά εμφιαλωθεί το 2021.  

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, έχει «απαλό χρυσό» χρώμα, ενώ η γεύση του είναι «γλυκιά με νότες μήλου».

Το «The Intrepid» αποτέλεσε ένα κοινό project της ταϊλανδέζικης επενδυτικής εταιρείας Fah Mai και της βρετανικής εταιρείας αλκοολούχων ποτών Rosewin.  

Από τα χρήματα της δημοπρασίας αναμένεται να χρηματοδοτηθούν πολυάριθμες φιλανθρωπικές δράσεις, όπως γνωστοποίησε ο Lyon and Turnbull. 

Πάντως, αν και αποτελεί το μεγαλύτερο μπουκάλι όλων των εποχών, εντούτοις ο τίτλος του ακριβότερου ουίσκι παραμένει σ’ ένα Macallan ηλικίας 60 ετών, το οποίο πουλήθηκε για 1,53 εκατ. δολάρια το 2018.  

Διαβάστε επίσης:

Τέλος στον… βενζινο-τουρισμό βάζει η Ουγγαρία – Σταματά να δίνει φθηνή βενζίνη σε Ευρωπαίους οδηγούς

Το «πλουσιότερο» ματς της χρονιάς δεν είναι ο τελικός του Champions League

Bloomberg: H Ευρώπη απέτυχε να χτυπήσει τον Πούτιν εκεί που πονάει