Εργαζόμενοι σε εργοστάσιο της εταιρείας Procter & Gamble στη βορειοδυτική Τουρκία κρατούνται όμηροι από έναν ένοπλο άνδρα, που φαίνεται ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Demiroren, ένας άνδρας αγνώστου ταυτότητας κρατώντας όπλο, μπήκε στο εργοστάσιο στη βιομηχανική ζώνη Γκεμπζέ, στην επαρχία Κοτζάελι, γύρω στις 15:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με το Demiroren, αστυνομικοί έχουν σπεύσει στο σημείο, ενώ όπως μετέδωσε το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο κυβερνήτης της επαρχίας βρίσκεται καθ’ οδόν.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η τοπική αστυνομία, ο άνδρας με την αιτιολογία ότι ενεργεί υπέρ της Γάζας, κρατά ομήρους πολλούς εργαζομένους μέσα σε εργοστάσιο του αμερικανικού ομίλου Procter & Gamble, που βρίσκεται στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης.

Ο δράστης αιτιολόγησε την πράξη του ως μια διαμαρτυρία για τις ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, επιβεβαίωσε η αστυνομική πηγή.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το συνδικάτο Umut-Sen ανέφερε ότι ο άνδρας είναι οπλισμένος και κρατά ομήρους επτά υπαλλήλους. Φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνει έναν άνδρα μέσα στο εργοστάσιο, με το πρόσωπό του καλυμμένο με μια παλαιστινιακή μαντίλα και να φορά κάτι που μοιάζει πιθανώς με εκρηκτικό μηχανισμό.

Μια άλλη φωτογραφία δείχνει τον άνδρα να κρατά ένα όπλο στο ένα χέρι και με το άλλο χέρι του να κάνει το σήμα της νίκης μπροστά από έναν τοίχο, στον οποίο είναι ζωγραφισμένες σημαίες της Τουρκίας και της Παλαιστίνης.

Διαβάστε ακόμη

UBS: Oι επενδύσεις θα είναι η κινητήρια δύναμη για την Ελλάδα το 2024-2025 (γραφήματα)

Η Ελλάδα πραγματοποιεί επιχειρηματικό άνοιγμα σε Τουρκία και Ινδία (pic)

Χάρης Δούκας για καταλήψεις φοιτητών: «Εχουν δίκιο»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ