Διεθνή

Τουρκία: «Μασάζ» του ΥΠΟΙΚ στους οικονομικούς φορείς για την πολιτική του Ερντογάν

  • newsroom


Στόχος των συναντήσεων ήταν να συζητηθεί η "υγιής, σταθερή ανάπτυξη" ενώ η νέα πολιτική του Ερντογάν οδηγεί την τουρκική λίρα σε συνεχή αρνητικά ρεκόρ

Για το νέο οικονομικό μοντέλο της κυβέρνησης με χαμηλά επιτόκια, ενημέρωσε τους χρηματοπιστωτικούς φορείς της Τουρκίας ο υπουργός Οικονομικών Νουρεντίν Νεμπατί, στον απόηχο της συνεχούς πτώσης της λίρας σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ.

Συγκεκριμένα ο Νουρεντίν Νεμπατί ενημέρωσε την τραπεζική ένωση της Τουρκίας, τον Οργανισμό Τραπεζικού Κανονισμού και Εποπτείας (BDDK) και τους διευθυντές κρατικών τραπεζών σύμφωνα με ανακοίνωση της ένωσης.

Η λίρα έφτασε σε νέο χαμηλό την Παρασκευή, με την ισοτιμία της να υποχωρεί μέχρι και 17 λίρες ανά δολάριο ΗΠΑ μετά τους φόβους για έναν πληθωριστικό φαύλο κύκλο, έπειτα από τη νέα πολιτική του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην εκτίναξη των τιμών.

“Οι τράπεζές μας θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πόρους τους για να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών και του πραγματικού τομέα, στο πλαίσιο του μηχανισμού της ελεύθερης αγοράς που λειτουργεί με τους κανόνες του”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η τραπεζική ένωση, προσθέτοντας ότι ο στόχος της συνάντησης ήταν να συζητηθεί η “υγιής, σταθερή ανάπτυξη“.

Διαβάστε ακόμα:

«Ανάσα» 700 εκατ. ευρώ για φυσικό αέριο, οικιακό-αγροτικό

Ο εμβληματικός χρυσοχόος αφηγείται ιστορίες με Έλληνες διάσημους και τη Σάρον Στόουν

Γιατί εξαφανίζονται τα αναψυκτικά light