Την περίοδο του πολέμου στη Γάζα, με τους θανάτους, την πείνα και τους βομβαρδισμούς, τα τσιγάρα είναι πολύτιμα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Wall Street Journal, το λαθρεμπόριο τσιγάρων —που τροφοδοτείται από τις υψηλές τιμές του καπνού— έχει γίνει η τελευταία εκδήλωση κατάρρευσης του νόμου και της τάξης που επιβραδύνει την παροχή σωτήριας βοήθειας.

Φορτηγά βοήθειας και αποθήκες αποτελούν στόχους παλαιστίνιων λαθρέμπορων που επιδιώκουν να ανακτήσουν τα παράνομα τσιγάρα και τον καπνό που κρύβονται μέσα σε αποστολές από συνεργούς τους, λένε αξιωματούχοι του ΟΗΕ και του Ισραήλ. Άλλοι ντόπιοι εγκληματίες επιτίθενται επίσης σε οχήματα που υποπτεύονται ότι έχουν τσιγάρα κρυμμένα, αναφέρουν.

Τα τσιγάρα πωλούνται έως και 25 δολάρια το τεμάχιο στην απομονωμένη Γάζα, επομένως η απόκτηση ακόμη και ενός πακέτου μπορεί να είναι εξαιρετικά κερδοφόρα.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι βρήκαν τσιγάρα να μεταφέρονται λαθραία ανάμεσα σε βοήθεια. Μερικές φορές οι λαθρέμποροι βάζουν ένα ή δύο πακέτα σε κούφια καρπούζια ή σε μια τσάντα ή χαρτοκιβώτιο με νόμιμα αγαθά, είπε ένας Παλαιστίνιος που γνωρίζει τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου.

Οι άνθρωποι δεν καπνίζουν πλέον δημόσια στη Γάζα. Για όσους είναι αρκετά πλούσιοι για να καπνίζουν, το πράττουν ιδιωτικά αναφέρει το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη

Ανάλυση χρέους: «Διαχειρίσιμο» και μετά το 2032 το δανειακό βάρος

Κομισιόν: Πρόοδος αλλά και προκλήσεις για τράπεζες και servicers – Τα εύθραυστα κέρδη και οι κυρώσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Ποιες διορθώσεις εξετάζονται στο φορολογικό

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ