Διεθνή

UniCredit: Ετοιμάζεται να αποσυρθεί από το deal για την Monte dei Paschi

  • newsroom


Η Ρώμη έχει αποφασίσει πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αιτήματα της UniCredit για πακέτο ανακεφαλαιοποίησης άνω των 7 διs. ευρώ

Η ιταλική κυβέρνηση και η UniCredit ετοιμάζονται να ακυρώσουν τις διαπραγματεύσεις για την Monte dei Paschi, καθώς οι προσπάθειες για να καταλήξουν σε συμφωνία για το ακριβό σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης δεν τελεσφόρησαν, σύμφωνα με δυο πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η Ρώμη έχει αποφασίσει πως δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα αιτήματα της UniCredit για πακέτο ανακεφαλαιοποίησης άνω των 7 δισ. ευρώ, καθώς αυτό θα καθιστούσε τη συμφωνία «υπερβολικά τιμωρητική» για τον Ιταλό φορολογούμενο, ανέφερε η μια πηγή.

Οι διαφωνίες για το μέγεθος και τα κόστη των περικοπών θέσεων εργασίας στην παλαιότερη τράπεζα του κόσμου, καθώς και ένα ζήτημα λογοδοσίας αναφορικά με τον τρόπο που η UniCredit υπολογίζει τις προσαρμογές δίκαιης αξίας στο παθητικό της MPS, αποδείχθηκαν ότι ήταν ένα βασικό «αγκάθι», σημείωσε η ίδια πηγή.

Δεύτερη πηγή ανέφερε πως οι πλευρές συμπέραναν πως είναι αδύνατον να καταλήξουν σε συμφωνία βάσει των όρων που τέθηκαν τον Ιούλιο, που απαιτούσαν την απόκτηση «επιλεγμένων κομματιών» της Monte dei Paschi για να ενισχυθούν τα κέρδη ανά μετοχή της UniCredit κατά 10% και να μείνει ανεπηρέαστο το κεφάλαιο της.

Διαβάστε περισσότερα

Απόστολος Κάκκος (Lamda Hellix): Το σχέδιο να καταστεί η Ελλάδα περιφερειακός κόμβος διακίνησης δεδομένων

Το «μεγάλο κανόνι» χτύπησε σε Σύρο και Πειραιά – Έρχονται Μύκονος, Αττική και Θεσσαλονίκη

Τζακ Ντόρσεϊ: Ο CEO του Twitter προειδοποιεί – «Ο υπερπληθωρισμός θα αλλάξει τα πάντα παγκοσμίως. Συμβαίνει τώρα»