Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ του Ηνωμένου Βασιλείου παρήγγειλε πίνακα ζωγραφικής ως δώρο στον Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, πρωθυπουργό του Ντουμπάι και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και στην οικογένειά του.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης Sacha Jafri, ο οποίος ζει στο Ντουμπάι, άρχισε να δημιουργεί το έργο με τίτλο «King Charles III Coronation» (Η Στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ’) τον Μάιο, κατά τη διάρκεια των επίσημων εορτασμών στέψης στη βρετανική πρεσβεία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου παρευρέθηκε ο σεϊχης, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μάκτουμ, υπεύθυνος επίσης για την εφαρμογή στρατηγικών σχεδίων επικοινωνίας της κυβέρνησης του Ντουμπάι.

Το έργο θα παρουσιαστεί στην οικογένεια Αλ Μάκτουμ τον Ιούνιο.

Ζωγραφισμένο σε καμβά διαστάσεων 3 x 3 μέτρα, το έργο τιμά την άνοδο του βασιλιά Καρόλου στον θρόνο, μέσα από την αίσθηση του καθήκοντος και το όραμά του για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο καλλιτέχνης προσθέτει επίσης μια προσωπική πινελιά, αντανακλώντας την αφοσίωση του μονάρχη στην προστασία του περιβάλλοντος, τη θρησκεία και στην αποστολή του ως «υπερασπιστής όλων των θρησκειών».

Το έργο εξυμνεί επίσης τη διαρκή φιλία του μονάρχη με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και την πολυθρησκευτικότητα της χώρας και την πλούσια αρχιτεκτονική κληρονομιά της περιοχής.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ επισκέφτηκε για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την τότε σύζυγό του Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, το 1989.

«Το να μπορέσω να συλλάβω τις φιλοσοφίες, τις ανησυχίες, τα πάθη και τα προσωπικά οράματα του βασιλιά Καρόλου Γ’ για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, ως δώρο από το βρετανικό στέμμα στην οικογένεια Αλ Μάκτουμ στο Ντουμπάι, είναι το αποκορύφωμα της καριέρας μου» δήλωσε ο καλλιτέχνης στην εφημερίδα thenational.

«Ο κόσμος βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού με διχόνοια, αποξένωση, καταστροφή του κλίματος, ανθρωπιστικά ζητήματα και θέματα βιωσιμότητας, αλλά πιστεύω ότι η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή του 203 ή COP28 στο Ντουμπάι θα είναι ένα σημείο καμπής για αλλαγή προς ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του κόσμου μας. Ελπίζω ότι αυτός ο πίνακας αντικατοπτρίζει αυτή την αλλαγή» πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμα

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους φόρους (μη, τζιζ), οι… προλήψεις του Μητσοτάκη, ο Γρύλλος παίρνει πλοία της Attica Group και η μάχη της ακτοπλοΐας

Νέες εξαγορές χωρίς βιασύνη για την Ideal Holdings – «Άνοιγμα» σε Μ.Ανατολή, θυγατρική σε Μπαχρέιν (pics)

Καραβίας: Τράπεζα του τουρισμού η Eurobank – Έχουμε δώσει δάνεια 2 δισ. ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ