Δάνεια δύο δισ. ευρώ προς τον τουριστικό κλάδο έχει παράσχει η Eurobank, όπως γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Φωκίων Καραβίας, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων).

«Είμαστε εδώ να εργαστούμε μαζί σας για την ένταξη νέων επενδύσεων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αλλά και για τις μικρότερες επιχειρήσεις του κλάδου έχουμε στη διάθεση σας τα νέα προγράμματα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) για την πράσινη μετάβαση και το ψηφιακό μετασχηματισμό με εξαιρετικούς όρους» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σημείωσε δε, ότι σε μια περίοδο που τα επιτόκια είναι σχετικά υψηλά, τα εν λόγω προγράμματα παρέχουν το 40% του δανείου άτοκο και επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο.

«Θα είμαστε εδώ και πάλι» ήταν το μήνυμα που επανέλαβε προς τους εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου. «Χρηματοδοτικά και συμβουλευτικά, όπως ήδη κάνουμε ιδιαίτερα στο σκέλος της απορρόφησης των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, που είναι η άμεση μεγάλη πρόκληση».

Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι επενδυτικά σχέδια ξενοδοχείων ύψους 600 εκατ. ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης, με μεγάλη γεωγραφική διασπορά, από τα οποία τουλάχιστον το 1/3, περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, μέσω της Eurobank.

Tέλος, σημείωσε ότι «η συμμετοχή μου στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ είναι κάθε χρόνο μια ξεχωριστή στιγμή, γιατί υπογραμμίζει το βάθος των σχέσεών μας και το στρατηγικό χαρακτήρα που έχει για τη Eurobank η θεσμική συνεργασία μας, ως επιστέγασμα των επιχειρηματικών δεσμών της τράπεζας με τον κλάδο που συνοψίζεται στη φράση που επαναλαμβάνουμε συχνά και εννοούμε – ότι η Eurobank είναι η τράπεζα του ελληνικού τουρισμού».

Διαβάστε ακόμα

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τους φόρους (μη, τζιζ), οι… προλήψεις του Μητσοτάκη, ο Γρύλλος παίρνει πλοία της Attica Group και η μάχη της ακτοπλοΐας

Νέες εξαγορές χωρίς βιασύνη για την Ideal Holdings – «Άνοιγμα» σε Μ.Ανατολή, θυγατρική σε Μπαχρέιν (pics)

Πώς αξιολογεί η Moody’s τις τέσσερις τράπεζες μετά τις εκλογές (πίνακες)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ