Τα τελευταία δύο χρόνια, οι αεροπορικές εταιρείες σε ολόκληρο των κόσμο βρίσκονται αντιμέτωπες με δεκάδες προβλήματα. Κορωνοϊός, αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, ελλείψεις εργαζομένων, ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρικών συνθηκών και αρκετά ακόμη, καθιστούν αβέβαιο το μέλλον του συγκεκριμένου κλάδου.

Σε μια προσπάθεια να βρει λύσει σε ορισμένα από αυτά τα ζητήματα, η American Airlines πρόκειται να αντικαταστήσει τα αεροπλάνα με … λεωφορεία. Τα συγκεκριμένα λεωφορεία, τα οποία φέρουν το λογότυπο της American Airlines, θα εκτελούν δρομολόγια τα οποία πραγματοποιούνταν προηγουμένως από αεροπλάνα. Τα εισιτήρια θα πωλούνται κανονικά απευθείας από την αεροπορική εταιρεία.

Η ιδέα της χρήσης πολλαπλών τύπων μεταφοράς για την ολοκλήρωση ενός «αεροπορικού ταξιδιού» υιοθετείται από ολοένα και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Σύμφωνα μάλιστα, με τα όσα μεταδίδει το BusinessInsider, τον Απρίλιο, η Γαλλία διέκοψε πτήσεις εσωτερικού μικρών αποστάσεων που θα μπορούσαν να πραγματοποιούνται από λεωφορεία ή τρένα, ως μέρος του σχεδίου της κυβέρνησης να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα.

Η εν λόγω απόφαση ωστόσο, δυνητικά θα μπορούσε να «εξαφανίσει» το 12% των πτήσεων εσωτερικού στη συγκεκριμένη χώρα. Στο μεταξύ και η Αυστρία έθεσε σε εφαρμογή ένα παρόμοιο μέτρο στα πλαίσια του προγράμματος διάσωσης της Austrian Airlines.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι η απαγόρευση πτήσεων μικρών αποστάσεων όπου υπάρχει η εναλλακτική το ταξίδι να εκτελείται από κάποιο τρένο και η διάρκεια του δεν θα ξεπερνά τις 6 ώρες, θα εξαλείψει 3,5 εκατομμύρια τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως.

Διαβάστε ακόμη:

Deutsche Bank: Το ΧΑ πρώτη αγορά σε απόδοση τον Απρίλιο

Τι «ψάχνει» το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα – Τα 4 νέα project (pic + χάρτης)

FSRU Αλεξανδρούπολης: Το νέο τέρμιναλ φυσικού αερίου που καθιστά ενεργειακή πύλη της ΝΑ Ευρώπης την Ελλάδα