Ενόσω ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου τον προσεχή Νοέμβριο – Δεκέμβριο, το Κατάρ καλείται να διαχειριστεί ένα απρόσμενο πρόβλημα. Αυτό της έλλειψης επαρκών μονάδων φιλοξενίας. 

Η μαζική άφιξη τουριστών αναμένεται να φέρει στα όρια τις δυνατότητες του ξενοδοχειακού τομέα, με τα ελεύθερα δωμάτια να είναι είδος προς εξαφάνιση. Κι αυτό, ενώ απέχουμε έξι μήνες από τη σέντρα της μεγάλης ποδοσφαιρικής γιορτής. 

Αυτή η κατάσταση έχει αναγκάσει το Κατάρ να εξετάσει εναλλακτικές λύσης φιλοξενίας. Και μία απ’ αυτές είναι η διαμονή σε… σκηνές στην έρημο.  Σύμφωνα με τη διοργανώτρια αρχή, περίπου 1.000 τέντες θα τοποθετούν σε συγκεκριμένο σημείο της ερήμου, προκειμένου να καλύψουν το έλλειμμα των 100.000 δωματίων.

Οι σκηνές θα συμπληρώσουν τα εκατοντάδες προκατασκευασμένα δωμάτια, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στα προάστια της πρωτεύουσας Ντόχα, σε μια τοποθεσία που φέρει την ονομασία «χωριό των φιλάθλων».  

Θα πρόκειται, επίσης, για σχετικά φθηνές επιλογές, καθώς το κόστος της διανυκτέρευσης θα ανέρχεται σε περίπου 200 δολάρια. Οι ένοικοι θα έχουν πρόσβαση σε τρεχούμενο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά όχι σε κλιματισμό. Ωστόσο, ευτυχώς, οι καιρικές συνθήκες θα είναι σχετικά ήπιες, καθώς η μέση θερμοκρασία τον Νοέμβριο κυμαίνεται σε περίπου 29 βαθμούς Κελσίου.  

Περίπου το 20% των εν λόγω δομών, θα αφορά πολυτελείς σκηνές με επιπλέον ανέσεις και θα απευθύνεται σε φιλάθλους, οι οποίοι όχι μόνο αναζητούν κάποια φθηνή επιλογή στέγασης, αλλά επιθυμούν και να ζήσουν την εμπειρία της ερήμου

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να επισκεφτούν το μικροσκοπικό κράτος του Κόλπου. 

Πέραν των σκηνών, η διοργανώτρια αρχή εξετάζει και άλλες εναλλακτικές για τις ανάγκες διαμονής των τουριστών, όπως για παράδειγμα η ενοικίαση δύο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων, αλλά και η παροχή κινήτρων στους ντόπιους για να νοικιάσουν τα σπίτια τους σε ξένους επισκέπτες. Παράλληλα, σχεδιάζεται ένα περιφερειακό σύστημα αεροπορικών πτήσεων, ώστε ορισμένοι να έχουν τη δυνατότητα να διαμένουν σε γειτονικές χώρες.   

Διαβάστε επίσης:

Στα αζήτητα η έκταση των Ρέμου – Πηλαδάκη στο Κορωπί

Ανδρέας Ραπτόπουλος: Ο Έλληνας της Matternet που παραδίνει πολύτιμο ιατρικό υλικό με drones σε όλο τον κόσμο

Πάμε για ρεκόρ: Στο 96% του 2019 η επιβατική κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια τον Μάιο (πίνακες)