Εργασιακά

Αναστολή συμβάσεων: Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον Απρίλιο

  • newsroom


Ποιες πληρωμές έχουν προγραμματιστεί σήμερα για τα αναδρομικά των κληρονόμων και το δώρο των ανέργων του ΟΑΕΔ

Eκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» για τον μήνα Απρίλιο 2021. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Δηλαδή από τις 13/4/2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/4/2021 έως και 12/4/2021. Μάλιστα στις περιπτώσεις που πρέπει να υπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες  των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις βάσει ΚΑΔ ισχύουν κριτήρια επιλεξιμότητας τα οποία πρέπει να πληρούν για να έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τους εργαζόμενους η μέρος αυτών σε αναστολή.

Σήμερα επίσης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου εργασίας έχουν προγραμματιστεί πληρωμές με σημαντικότερη την καταβολή νωρίτερα λόγω Πάσχα των επιδομάτων και του δώρου στους ανέργους καθώς και την καταβολή των αναδρομικών σε 24.084 κληρονόμους.

Ειδικότερα στους λογαριασμούς των κληρονόμων θανόντων συνταξιούχων που έχουν κληρονομικό δικαίωμα από διαθήκη αναμένεται να πιστωθούν σήμερα Δευτέρα 12 Απριλίου τα αναδρομικά ποσά που προκύπτουν από την επιστροφή των μειώσεων της περιόδου Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016. Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 24.084 και το κόστος είναι 13,7 εκατ. ευρώ.

 Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοικτή για την υποβολή δικαιολογητικών για τις περιπτώσεις εκείνες που εμφανίζεται καθυστέρηση στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών.

Συνολικά έχουν καταβληθεί σε 83.736 κληρονόμους που πληρούσαν τα κριτήρια 54.015.673 ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

 

 

 

Απόρρητο Απόρρητο