search icon

Εργασιακά

ΑΣΕΠ: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις για μόνιμο προσωπικό στο Δημόσιο

Το χρονοδιάγραμμα των προκηρύξεων

Μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο φέρνει ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ, το επόμενο διάστημα, με μπαράζ προκηρύξεων. Ήδη, στο δεύτερο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού καθώς μετά την 1ΓΒ2023 και τις 141 μόνιμες προσλήψεις  στην πολιτική αεροπορία, σειρά έχει η 2γβ2023 η οποία αναμένεται το προσεχές διάστημα.

Ανάμεσα στις προκηρύξεις που έρχονται  είναι και οι μόνιμες θέσεις εργασίας σε 115 φορείς του δημοσίου με την προκήρυξη «μαμούθ» 2ΓΒ2023. Ξεχωρίζει επίσης η προκήρυξη για 1200 θέσεις εργασίας ΑΜΕΑ.

Το χρονοδιάγραμμα των προκηρύξεων είναι το εξής:

Η προκήρυξη βρίσκεται ένα βήμα πριν την έκδοσή της και το μόνο που μένει είναι η σύμφωνη γνώμη και των υπόλοιπων φορέων που συμμετέχουν. Θέσεις εργασίας θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, στα υπουργεία και φορείς όπως:

Θα περιλαμβάνονται θέσεις εργασίας για τις εξής ειδικότητες:

Η συγκεκριμένη προκήρυξη αποτελεί την τρίτη προκήρυξη του μεγάλου γραπτού διαγωνισμού με την οποία θα ζητηθούν οι εξής θέσεις εργασίας:

Η προκήρυξη 5κ2023 αφορά κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ και το προσωπικό που θα προσληφθεί στα νοσοκομεία θα είναι με μόνιμη σύμβαση.

Ανάμεσα στις προκηρύξεις είναι και αυτή που αφορά τα ΑΜΕΑ, η οποία σύμφωνα με πηγές του ΑΣΕΠ θα περιλαμβάνει 1200 θέσεις εργασίας για άτομα με αναπηρία 50%.

Ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στη δημοτική αλλά και στη δικαστική αστυνομία θα είναι από τους τελευταίους καθώς η διαδικασία των εκλογών πήγε πίσω τα σχέδια του ΑΣΕΠ και αναμένεται η έκδοση της προκήρυξης κοντά στα Χριστούγεννα.

Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν σε 158 δήμους και αφορά τις εκπαιδευτικές κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ (Δευτεροβάθμια).

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι προσλήψεις στη δημοτική αστυνομία θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου μέσω ΑΣΕΠ, καθώς μέχρι τώρα αυτές εξαιρούνταν της Αρχής και γινόταν με μόρια σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.

Διαβάστε ακόμη

Τα παραμυθάκια του Stephanos, η μάχη των δισ. στην Αττική Οδό, οι εξαγορές του Θεοδωρόπουλου και το νέο ντέρμπι για τους Πεταλιούς

«Κόκκινα» δάνεια: Σε έναν μήνα έκλεισαν deals ύψους 2,3 δισ. ευρώ – Τα funds που… ψηφίζουν Ελλάδα

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι πληρώνουν διπλή δόση του φόρου χωρίς πρόστιμο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

 

 

 

Exit mobile version