Στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας και Κατανόησης προχώρησαν η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε., ο Δήμος Μαλεβιζίου και η Περιφέρεια Κρήτης, την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024 σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο Δημάρχου στο Γαζί Ηρακλείου. Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον CEO της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ Α.Ε, κ. Αθανάσιο Ψαθά, τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαο Μποκέα και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκεκαι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιμος Σενετάκης, ο οποίος είχε εκφράσει αντίστοιχη πρωτοβουλία προς την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ήδη από το 2022.

Η ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. θα αναλάβει να εκπονήσει Μελέτη Σκοπιμότητας για την εξεύρεση βέλτιστων λύσεων και προτάσεων αξιοποίησης έκτασης 2.500 στρεμμάτων, κυριότητας του Δήμου, στην περιοχή της Κορακιάς–Φόδελε, με κεντρικό άξονα το τρίπτυχο καινοτομία – επιχειρηματικότητα – αειφορία.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. σε αντίστοιχα έργα, θα είναι καθοριστική για την τόνωση της τοπικής και της Περιφερειακής οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και την ενίσχυση της απασχόλησης στην περιοχή με τη δημιουργία άμεσων ή εμμέσων θέσεων εργασίας.

Η έκταση διαθέτει σημαντική δυναμική, καθώς μπορεί να υποστηρίξει ανάπτυξη Ενεργειακού Κέντρου, όπως επίσης και μετεγκατάσταση του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με απώτερο στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής. Επιπλέον, στο πλαίσιο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών από την ΕΤΒΑ προς τον Δήμο αναφορικά με την έκταση των 2.500 στρεμμάτων, θα εξεταστεί και η ανάπτυξη υπηρεσιών έρευνας-παραγωγής σε περιβαλλοντικές τεχνολογίες αιχμής.

Ο κ. Αθανάσιος Ψαθάς, CEO της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για την υπογραφή αυτού του Μνημονίου Κατανόησης και Συνεργασίας. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Δήμου και της Περιφέρειας, την οποία η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ δεσμεύεται να υποστηρίξει, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης της οργανωμένης επιχειρηματικότητας, με την παράλληλη δημιουργία ενός πόλου ενεργής απασχόλησης. Με τον τρόπο αυτό, για μια ακόμα φορά, η εταιρεία μας αποδεικνύει την πρωτοπορία της στον τομέα και στις λύσεις ανάπτυξης και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας».

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs: Διατηρεί στις κορυφαίες αγορές της το Χρηματιστήριο Αθηνών – «Βλέπει» τις 1.550 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη (πίνακας)

Κατώτατος μισθός 2024: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα για τον καθορισμό του

Ψηφιακά οι εξετάσεις στα τμήματα των Πανεπιστημίων που είναι σε κατάληψη για να μην χαθεί το εξάμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ