Σε ένα χρόνο αναμένεται να είναι έτοιμη η ψηφιακή κάρτα εργασίας, που θα ελέγχει ακριβώς τις ώρες που δουλεύουν οι υπάλληλοι, ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.  Ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ πως κάθε εργαζόμενος θα πληρώνεται ακόμα και το ένα λεπτό της υπερωρίας του, «χωρίς να έχει ο εργοδότης τη δυνατότητα να κλέψει τον υπάλληλό του».

Όσον αφορά τη δεύτερη απασχόληση όσων εργάζονται, είπε ότι θα αυξάνεται το ποσοστό αναπλήρωσης της σύνταξης και θα παίρνουν μεγαλύτερη σύνταξη, ενώ για την έκδοση των συντάξεων ανέφερε πως στόχος είναι βγαίνουν σε ένα μήνα από την αίτηση.

Κάθε υποψήφιος συνταξιούχος θα έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με επιθεωρητή του ΕΦΚΑ μέσω Skype για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με την έκδοση της σύνταξης, πρόσθεσε. Η νέα υπηρεσία, είπε, ήδη βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία, ενώ στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει ο ίδιος την κανονική εφαρμογή της.

Τέλος, σημείωσε ότι στο νέο νομοσχέδιο προβλέπεται το δικαίωμα στην απεργία και την εργασία. Διευκρίνισε, ότι θα προστατεύεται ο εργαζόμενος που επιθυμεί να απεργήσει όπως και αυτός που επιθυμεί να εργαστεί. «Η παρεμπόδιση στην εργασία θεωρείται ποινικό αδίκημα και όποιος το κάνει θα αντιμετωπίζει αυτόφωρο και 5.000 ευρώ πρόστιμο», συμπλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη

Ο Κασσελάκης, η Εφη και το νέο κόμμα, η «αδιατάρακτη» υφυπουργός, τα… μαγικά της Grivallia και η ΔΕΗ κοντά στον Κωτσόβολο

Στέλιος Χατζηιωάννου: Το project-έκπληξη του sir για φτηνές τηλεπικοινωνίες

Το ιδιωτικό νησί Έλληνα εφοπλιστή στο Ιόνιο που είναι ο παράδεισος των γιοτ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ