Εργασιακά

Νέα μέτρα: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν rapid και self test από 26 Ιουλίου (vid)

  • newsroom


Ο κάθε ανεμβολίαστος υπάλληλος θα πρέπει να πληρώνει με δικά του έξοδα το rapid test

Με νεά δεδομένα λειτουργεί η εστίαση και ο τουρισμός από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όσον αφορά τους εργαζόμενους, σύμφωνα και με όσα είχε ανακοινώσει στην ενημέρωση της 22ής Ιουλίου για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα, όλοι οι εργαζόμενοι σε εστίαση και τουρισμό που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα πρέπει να κάνουν υποχρεωτικά ένα self test και ένα rapid test την εβδομάδα, με το υπουργείο Υγείας, να δίνει διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση των εργαζομένων για διαγνωστικό έλεγχο κατά του κορωνοϊού.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

1) Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης έχουν υποχρέωση να πραγματοποιούν δυο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

2) Το πρώτο τεστ είναι self test, διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας.

Το δεύτερο τεστ είναι εργαστηριακό rapid test, πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας.

3) Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται στην πλατφόρμα της Εργάνης η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους εργαζόμενους

Οι πλήρως εμβολιασμένοι εργαζόμενοι δεν έχουν υποχρέωση τεστ 14 ημέρες: α) μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου των δύο δόσεων ή β) την μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου.

Διαβάστε ακόμη:

Κατώτατος μισθός: Πώς φτάσαμε στην χρυσή τομή της αύξησης 2%

Bitcoin: Νέο ράλι στα 40.000 δολάρια με «σπρώξιμο» από την Amazon

Νίκος Σταθόπουλος (BC Partners): «Υπάρχουν κι άλλες Pharmathen στην Ελλάδα»