Εργασιακά

ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 25.000 ανέργους με 546 ευρώ μηνιαίως

  • newsroom


Η επιλογή του προσωπικού θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ - Ποιες κατηγορίες εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του ΟΑΕΔ έχουν δικαίωμα συμμετοχής 

Νέα προγράμματα ετοιμάζει ΟΑΕΔ το αμέσως προσεχές διάστημα, την ώρα που για χιλιάδες επιχειρήσεις είναι ορατός ο κίνδυνος μαζικών απολύσεων λόγω της παρατεταμένης υγειονομικής κρίσης.

Ενα εξ αυτών είναι το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο αναμένεται να προκηρυχθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και θα αφορά 25.000 άτομα για οκτάμηνη απασχόληση με ημερήσια αμοιβή 21,84 ευρώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Η δράση θα περιλαμβάνει τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς και Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων και πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ώρες, ανάλογα με το θεματικό αντικείμενο που θα επιλέγει ο ωφελούμενος, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

Η επιλογή του προσωπικού θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς, άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ,, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα, εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Μέσω του προγράμματος θα καλυφθούν θέσεις δεκάδων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών βαθμίδων, υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι ηδη «τρέχουν» από τον Οργανισμό 6 προγράμματα απασχόλησης συνολικού προϋπολογισμού 365 εκατ. ευρώ, με 35.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας και ποσοστά επιχορήγησης έως και το 100% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

Διαβάστε ακόμη:

Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων ανακοινώνει ο Τζόνσον λόγω ινδικής μετάλλαξης

Daily Telegraph: Κορυφαίο ελληνικό νησί για τους Βρετανούς η Νάξος

Μεγάλου: «Σε χρόνο ρεκόρ οι ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης – Οι πρωτιές της Τράπεζας Πειραιώς»