Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.000 νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία πρόκειται να προκηρύξει το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) για την ενίσχυση των νέων που θα δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις με ψηφιακές πρακτικές σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων από τα γραφεία μέχρι τις αποθήκες και τη διανομή των προϊόντων.

Η περίοδος επιχορήγησης θα είναι 12 μήνες και το ποσό θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ, καταβαλλόμενο σε τρεις δόσεις.

Η δράση προϋπολογισμού 45 εκατ. ευρώ (15 εκατ. για το 2022 και 30 εκατ. για το 2023) συγχρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο με στόχο τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και τη διευκόλυνση πρόσβασης στην απασχόληση των νέων έως 29 ετών.

Οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να δραστηριοποιηθούν ενδεικτικά σε υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών (σταθερή-κινητή-διαδικτυακή τηλεφωνία), υπηρεσίες Η/Υ, λογισμικό (συμβουλευτικές υπηρεσίες για εξοπλισμό, συμβουλευτικές υπηρεσίες για λογισμικό, εργασίες σε βάση δεδομένων, συντήρηση και επιδιόρθωση Η/Υ κτλ), παροχή υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου, ευρυζωνικές υπηρεσίες, συστήματα αυτοματισμού γραφείου, εφαρμογές τηλεματικής, δορυφορικές υπηρεσίες, ψηφιακή τηλεόραση, παροχή λύσεων ασφαλείας ηλεκτρονικών συστημάτων, κατασκευή εξοπλισμού RFID, διαχείριση ηλεκτρονικών προμηθειών, ηλεκτρονικό εμπόριο, ηλεκτρονικό επιχειρείν, τηλε-εκπαίδευση, σχεδιασμός ιστοσελίδων, ψηφιακές εκτυπώσεις, ψυχαγωγία με ψηφιακά μέσα κλπ.

Η δράση αφορά στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας και θα υλοποιηθεί σε κύκλους σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του α΄κύκλου υπολείπονται του αριθμού των 3.000 και εφόσον δεν έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός της δράσης. Ο κάθε επόμενος κύκλος θα αφορά στην προκήρυξη της δράσης εκ νέου για τον υπολειπόμενο αριθμό δικαιούχων και έως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης.

Στόχος είναι από τις 3.000 συμμετέχοντες, οι 1.800 να είναι γυναίκες και οι 1.200 άντρες.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr