Από τις 3 Ιανουαρίου αναμένεται να βρίσκονται στο τιμόνι των λεωφορείων του ΟΑΣΘ οι 150 οδηγοί, που ο Οργανισμός θα προσλάβει με οκτάμηνες συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες μετακίνησης με μέσα μαζικής μεταφοράς, που δημιουργούν οι κατασκευαστικές εργασίες της υπερυψωμένης ταχείας λεωφόρου (flyover) στην εσωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Οι 150 οδηγοί θα αξιοποιηθούν σε όλες τις γραμμές, όπου υπάρχει ανάγκη.

Τα παραπάνω επισημαίνει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Κώστας Ταγγίρης, με αφορμή την έναρξη -σήμερα, Δευτέρα- της προθεσμίας κατάθεσης αιτήσεων για την πρόσληψη 150 ατόμων, ειδικότητας ΔΕ οδηγών, που θα πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και πιστοποιητικό επαγγελματικής ικανότητας.

«Οι ανάγκες για οδηγούς υπήρχαν ούτως ή άλλως. Οι τελευταίες προσλήψεις στον ΟΑΣΘ έγιναν πριν από 11 χρόνια και ενώ απαιτούνται 1240 οδηγοί, για να υλοποιηθεί το συγκοινωνιακό έργο που έχει ανατεθεί στον ΟΑΣΘ, σήμερα έχουν μείνει 830» διευκρίνισε ο κ. Ταγγίρης και πρόσθεσε ότι με τις 150 προσλήψεις ο ΟΑΣΘ θα συνεισφέρει στη μείωση της συγκοινωνιακής πίεσης που δημιουργείται, λόγω και του αναγκαίου έργου του flyover.

Διαβάστε ακόμη

Στη Βουλή η «κόντρα» για το ιδιωτικό χρέος – Οι παρεμβάσεις για τράπεζες, servicers, Φορέα και «Ηρακλή»

Furoshiki: Ο πιο οικολογικός τρόπος για να τυλίγουμε δώρα είναι ιαπωνικός

Τουρκία: Η Bofa «εκτόξευσε» έως 4,5% τις τραπεζικές μετοχές (γράφημα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ