Εργασιακά

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στο πορτοφόλι τους το 2022 (Vid)

  • newsroom


Δείτε αναλυτικά τα μέτρα που θα έρθουν να αυξήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων

Με τον στόχο της κυβέρνησης να μειωθεί περαιτέρω o συντελεστής υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, από 3 μονάδες που είναι η μείωση για το 2021 σε 3,5 μονάδες για το 2022 και ταυτόχρονα να διατηρηθεί «παγωμένη» η εισφορά αλληλεγγύης και για την επόμενη χρονιά, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους από το 2022.

Παράλληλα, αυξήσεις την επόμενη χρονιά θα δουν και όσοι αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, καθώς η αναπροσαρμογή του προς τα πάνω αναμένεται να γίνει μέσα στο καλοκαίρι ή πιθανόν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, καθώς η σχετική συζήτηση που ήταν να γίνει στα τέλη Μαρτίου μετατέθηκε (για τέταρτη φορά) λόγω κορωνοϊού και παρατεταμένου lockdown στην οικονομία.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα έρθουν να αυξήσουν τις αποδοχές των εργαζομένων από την επόμενη χρονιά είναι τα εξής:

– Περαιτέρω μείωση του συντελεστή υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1 ποσοστιαία μονάδα σε δύο δόσεις 0,5% η καθεμία .  Η συνολικά μια ποσοστιαία μονάδα θα έρθει να προστεθεί στις 3 μονάδες που έχουν ήδη αφαιρεθεί από τα βάρη εργοδοτών και εργαζομένων.

-Διατήρηση του παγώματος της εισφοράς αλληλεγγύης για τους απασχολούμενους στον ιδιωτικό τομέα και το 2022

– Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού την επόμενη χρονιά, καθώς υπάρχουν προσδοκίες ότι η οικονομία θα επανέλθει σε ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης με το τέλος των περιοριστικών μέτρων.

Διαβάστε ακόμη:

Πού οδηγεί το τριήμερο sell-off τη μετοχή της Πειραιώς – Ακραία μεταβλητότητα

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μπορούμε να απαγορεύσουμε την οποιαδήποτε εξαγωγή εμβολίων

Τουριστικά γραφεία: «Είμαστε κλειστές και όχι πληττόμενες επιχειρήσεις»