Εργασιακά

Πιστώνονται αύριο τα 534 ευρώ για τις αναστολές του Απριλίου

  • newsroom


Πόσοι χιλιάδες δικαιούχοι κόβονται από τις αναστολές του Μαΐου - Ποια επιδόματα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ αυτή την εβδομάδα

Αύριο Τρίτη 11 Μαΐου πιστώνεται  από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η αποζημίωση ειδικού σκοπού με βάση τα 534 ευρώ για τις αναστολές συμβάσεων Απριλίου.

Το επίδομα δικαιούνται  472.899 εργαζόμενοι, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον μήνα Απρίλιο, ενώ το συνολικό ποσό φτάνει σε 212, 2 εκατ. ευρώ.

Συγκριτικά με τον Μάρτιο, όταν είχαν πληρωθεί την αποζημίωση ειδικού σκοπού 503.691 εργαζόμενοι, οι δικαιούχοι μειώθηκαν τον Απρίλιο κατά 30.792 άτομα.

Η αποζημίωση υπολογίζεται με βάση τα 534 ευρώ, δηλαδή 17,8 ευρώ ανά ημέρα αναστολής σύμβασης.

 Για παράδειγμα υπάλληλος στο εμπόριο που ήταν σε αναστολή έως 4 Απριλίου και εργάζεται κανονικά από 5 Απριλίου – θα λάβει αύριο 71 ευρώ.

Δάσκαλος σε σχολή οδηγών που ήταν σε αναστολή από 1 έως 18 Απριλίου και εργάζεται κανονικά από 19 Απριλίου , θα λάβει αύριο 320 ευρώ.

Πόσοι δικαιούχοι «κόβονται» από τις αναστολές του Μαΐου

Ακόμα λιγότεροι θα είναι οι δικαιούχοι του Μαΐου καθώς αποκλείστηκαν περίπου 400 ΚΑΔ ενώ εξαιρέθηκαν από τις αναστολές 150.000 εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται λιγότερες από 4 ώρες ημερησίως. Ενας από τους λόγους του αποκλεισμού των μερικώς απασχολούμενων έως 4 ώρες είναι η προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα καταστρατήγησης του μέτρου από επιχειρηματίες που έκαναν εικονικές προσλήψεις και λάμβαναν επιδοτήσεις με προσλήψεις λίγων ωρών.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Διαβάστε ακόμη

Το γράμμα από τη Γερμανία, η… κορμάρα του Αστέρα και ένα rapid μυστήριο με άκρη σε υπουργείο! 

Tο σπίτι της Λαμπέτη στο Κολωνάκι γίνεται boutique ξενοδοχείο ‘’Villa Lambeti’’ το 2022 (pics)

Μειωμένα ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο