Ύστερα από ένα «μαραθώνιο» αδειοδοτήσεων το 2022, πιθανότατα, πρόκειται να λειτουργήσει ως boutique ξενοδοχείο το επιβλητικό νεοκλασικό, όπου έζησε η Έλλη Λαμπέτη στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά κτίρια της περιοχής σε σχεδιασμό Κρίστιαν Χάνσεν των αρχών του περασμένου αιώνα, στην οδό Δελφών γωνία με Διδότου.

Το ακίνητο, από τα ωραιότερα και πιο επιβλητικά νεοκλασικά αρχοντικά της Αθήνας, έχει πλούσια ιστορία συνδεδεμένη με την Έλλη Λαμπέτη, που έφυγε από τη ζωή το 1983. Εκεί, όπου έχει αφήσει την σφραγίδα της η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός, πρόκειται να λειτουργήσει η ‘’Villa Lambeti’’ από την εταιρεία ‘’Hotelising’’,  έχοντας εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, με τελευταία την οικοδομική  άδεια.

Η Hοtelising -που δραστηριοποιείται στο κομμάτι της διαχείρισης ξενοδοχείων τόσο με δικό της χαρτοφυλάκιο όσο και για λογαριασμό τρίτων με 21 μονάδες κυρίως σε νησιά- έχει υπενοικιάσει το ακίνητο και πρόκειται να προχωρήσει στις σχετικές, επίσημες ανακοινώσεις εν καιρώ.

Το εμβληματικό αρχοντικό, που είχε έρθει ξανά στο προσκήνιο πριν από μερικά χρόνια, εν έτει 2015 όταν είχε αναρτηθεί πωλητήριο με 4,5 εκατ. ευρώ για να αλλάξει χέρια, θα μεταμορφωθεί σε πολυτελές ξενοδοχείο με 6 σουίτες και roof top με θέα, «τιμώντας την ιστορία αλλά και την αρχιτεκτονική του κτιρίου, δίνοντας μαθήματα αρχοντιάς και φινέτσας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Πολιτισμού και η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Σύγχρονων Μνημείων έχει θέσει αυστηρούς όρους στο πλαίσιο της απόφασης με την οποία δόθηκε το πράσινο φώς για την αλλαγή χρήσης από κατοικία σε μονάδα βραχυχρόνιων μισθώσεων και τη μελέτη συντήρησης του χαρακτηρισμένου «ως έργου τέχνης  (σ.σ. με υπουργική απόφαση από το 1985) κτιρίου που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία στη συμβολή των οδών Διδότου και Δελφών».

Όλες οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη και τις υποδείξεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεώτερων Μνημείων, η οποία θα πρέπει να ενημερωθεί εγκαίρως πριν την έναρξη των εργασιών ενώ και μετά την ολοκλήρωσή τους θα κατατεθεί πλήρης «φάκελος που θα συνοδεύεται από αναλυτική φωτογραφική τεκμηρίωση».

Σημειώνεται ότι πολύ κοντά στην κατοικία της Λαμπέτη, στην οδό Καπλανών, το μικρό δρόμο ανάμεσα στη Σόλωνος και τη Σκουφά, η Hotelising λειτουργεί το Sir Athens, σε ένα ακόμη νεοκλασικό, ακριβώς δίπλα στο παλιό αρχοντικό του 19ου αιώνα, κατοικία αρχικά του ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη. Το Sir Athens, με σουίτες υψηλής αισθητικής είναι χτισμένο τον 19ο αιώνα και αποτελεί και αυτό μέρος του ιστορικού και σημαντικής αξίας για την πολιτισμική κληρονομιά της Αθήνας σπίτι του Παύλου Κουντουριώτη.

Στην Αθήνα, η Hotelising ‘’χτίζει’’ το χαρτοφυλάκιό της σε κτίρια με ιδιαίτερο χαρακτήρια, με το πλάνο να περιλαμβάνει και άλλα ξενοδοχεία που αναμένεται να ανοίξουν στην ελληνική πρωτεύουσα από το 2022 και μετά.

Διαβάστε ακόμη

Το γράμμα από τη Γερμανία, η… κορμάρα του Αστέρα και ένα rapid μυστήριο με άκρη σε υπουργείο! 

ΟΑΕΔ: Θέσεις εργασίας με μισθό 933 ευρώ – Οι δικαιούχοι του προγράμματος

Μειωμένα ενοίκια: Όσα πρέπει να ξέρετε για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο