Νέα στοιχεία που προέκυψαν από μία νέα έρευνα της Microsoft, ανέδειξαν τη διαφωνία μεταξύ των εργαζομένων όσον αφορά την παραγωγικότητα όταν εργάζονται από το σπίτι.

Συγκεκριμένα, μεταξύ 20.000 εργαζομένων από 11 χώρες φέρνει στο φως τις προκλήσεις της τηλεργασίας, η οποία καθιερώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πλέον, καθώς όλο και περισσότερες μεγάλες εταιρείες καλούν τους εργαζόμενούς τους να επιστρέψουν στα γραφεία, εκείνοι είναι απρόθυμοι, με αποτέλεσμα οι εντάσεις στους χώρους εργασίας να αυξάνονται.

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας της Microsoft, ενώ το 87% των εργαζομένων νιώθει ότι εργάζεται εξίσου ή και περισσότερο αποτελεσματικά από το σπίτι, το 80% των προϊστάμενων διαφωνεί.

Πρόκειται για μία διαφωνία η οποία πρέπει να επιλυθεί, καθώς οι χώροι εργασίας πιθανότατα δεν θα επιστρέψουν στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν από την πανδημία, όπως είπε στο BBC ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella.

Ποιες είναι οι αλλαγές στα εργασιακά πρότυπα

«Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτή τη λεγόμενη ‘παράνοια παραγωγικότητας’, επειδή όλα τα δεδομένα που έχουμε δείχνουν ότι πάνω από το 80% των ανθρώπων αισθάνονται πολύ παραγωγικοί, εκτός από τους διευθυντές τους, που πιστεύουν ότι δεν είναι παραγωγικοί. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μία πραγματική αποσύνδεση σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες και το πώς αισθάνονται».

Ο αριθμός των θέσεων αποκλειστικής τηλεργασίας που «ανέβηκαν» στο LinkedIn αυξήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά σύμφωνα με τον Roslansky, τα στοιχεία δείχνουν πως η προσφορά τέτοιων θέσεων έχει κορυφώσει. Από τα 14-15 εκατ. θέσεις εργασίας που βρίσκονται συνήθως στο LinkedIn, περίπου το 2% ήταν για εξ αποστάσεως εργασία πριν από την πανδημία. Πριν από μερικούς μήνες, το ποσοστό ήταν 20% και έκτοτε έχει μειωθεί στο 15%.

Οι εργαζόμενοι της Microsoft μπορούν να δουλεύουν από το σπίτι έως και το 50% του χρόνου, αλλά για να αυξήσουν την τηλεργασία, πρέπει να πάρουν έγκριση ή να γυρίσουν σε μερική απασχόληση.

Διαβάστε ακόμη

Διπλό σοκ από ενέργεια και επιτόκια – Πόσο πιθανό είναι ένα νέο κύμα «κόκκινων» δανείων

Tο Δημόσιο διεκδικεί περιουσίες από… το 1885!

Το αλά γκρέκα δίδυμο Μελόνι, ο μεγαλομέτοχος και το FBI και το όνειρο της Peoplecert