Με 158 ψήφους υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία το εργασιακό νομοσχέδιο. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Από τους συνολικά 296 που ψήφισαν, «όχι» είπαν 138.

Κατά της διάρκειας της καταληκτικής του ομιλίας, ο υπουργός Εργασίας υπερασπίστηκε τις προωθούμενες διατάξεις του νέου εργασιακού νομοσχεδίου, κλείνοντας τον κύκλο της διήμερης συζήτησης στη Βουλή.

«Δεν καταργείται το οκτάωρο, ούτε η πενθήμερη εργασία» επανέλαβε ο κ. Γεωργιάδης αποκρούοντας τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης για να προσθέσει «υιοθετούμε πιστά την οδηγία της ΕΕ που λέει ότι ο εργοδότης δεν επιτρέπεται να απαγορεύει στον εργαζόμενο να συνάπτει – εάν το επιθυμεί – σχέση εργασίας με άλλο εργοδότη.

Αυτό σύμφωνα με την ΕΕ αποτελεί προστασία των εργαζόμενων. Αυτό που όλη η υπόλοιπη Ευρώπη το θεωρεί προστασία του εργαζόμενου εσείς το θεωρείτε κατάργηση του οκτάωρου».

Αναφορικά με το πενθήμερο είπε πως «οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν να εργάζονται Σάββατο ή Κυριακή θα πληρώνονται περισσότερο. Το ωράριο δεν αλλάζει, το οκτάωρο δεν καταργείται το πενθήμερο δεν καταργείται».

Ειδική αναφορά έκανε στις ρυθμίσεις που επιχειρούν να αποτρέψουν την παρεμπόδιση στην εργασία από απεργούς.

«Όταν ένας εργαζόμενος – ακόμα χειρότερα – όταν η πλειοψηφία των εργαζόμενων σε μια επιχείρηση θέλει να εργαστεί και κάποιοι έξω από την επιχείρηση των εμποδίζουν, αυτό παραβιάζει το συνταγματικό τους δικαίωμα; Εμείς πιστεύουμε ότι το παραβιάζει. Στη «Μαλαματίνα» βρέθηκε επενδυτής και οι εργαζόμενοι έκλαιγαν που σώθηκαν οι δουλειές τους. Από τους 100 δεν προσελήφθησαν οι 5, προφανώς θα ήταν του ΠΑΜΕ. Οι 5 με την συνδρομή άλλων έκλειναν την είσοδο για να μην δουλέψουν οι 95.

Ο εισαγγελέας έλεγε ότι δεν υπάρχει βία και δεν μπορούν να επέμβουν Φτάσαμε στο παραπέντε και οι επενδυτές ήταν έτοιμοι να φύγουν. Εσείς που λέτε ότι είστε φιλεργατικοί δεν στεναχωριέστε που θα έχαναν την δουλειά τους οι 95;Στην Ελλάδα αυτό δεν θα ξαναγίνει. Το εγγυόμαστε. Ο νόμος ψηφίζεται για αν εφαρμοστεί . Δεν θα το ξανακάνετε να πηγαίνετε στις επιχειρήσεις και να εμποδίζετε τους εργαζόμενους να δουλέψουν. Σήμερα, το ΚΚΕ καταγγέλλει συνεχώς την COSCO που είναι κρατική εταιρεία της λαϊκής κομμουνιστικής Κίνας. ΑΝ πάτε στα γραφεία τους έχουν σφυροδρέπανο. Στον Πειραιά βλέπουμε το σφυροδρέπανο κατά σφυροδρέπανου».

Ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στο ταξίδι του στο Βιετναμ, λέγοντας: «μου έδωσαν από το πολιτμπιρό του Βιετνάμ βιβλία με σφυροδρέπανο. Τα πήρα, τι να κάνω; Μου ζήτησαν να αδελφοποιηθούν με την ΝΔ! Λιγο πιο κάτω είναι ο Περισσός, τους είπα».

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr