Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Υπόθεση Novartis: Ποιους κατονόμασε ως σκευωρούς ο Σαμαράς

  • newsroom


Ο πρώην πρωθυπουργός κατονόμασε ως σκευωρούς στην υπόθεση τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για τον οποίο, όπως είπε, φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν»

«Άθλια σκευωρία» χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, καταθέτοντας σήμερα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται από τους αντεισαγγελείς του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ευάγγελου Ζαχαρή και Λάμπρου Σοφουλάκη για τους χειρισμούς της υπόθεσης.

Μετά την κατάθεσή του, ο πρώην πρωθυπουργός επανέλαβε πως «από την πρώτη στιγμή» είχε αναφέρει πως «όλα θα έρθουν στο φως» και πως πρόκειται για μια «άθλια σκευωρία».

Ο κ. Σαμαράς μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης του που κράτησε περίπου μισή ώρα, δήλωσε: «Έχω καταγγείλει εξαρχής την άθλια αυτή σκευωρία. Θα έρθουν όλα στο φως», ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις αν κατονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έδωσε θετική απάντηση και συμπλήρωσε ότι κατονόμασε ως σκευωρό και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που φέρει το προσωνύμιο «Ρασπούτιν».

Συγκεκριμένα στην ερώτηση δημοσιογράφου «αν αποκαλύψατε τον “Ρασπούτιν”», ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Τον έχω αποκαλύψει από καιρό και προφανώς το έκανα και σήμερα».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε πέραν των πολιτικών, στους εισαγγελείς που διενήργησαν την έρευνα αλλά και τους λεγόμενους προστατευόμενους μάρτυρες.

Οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί διενεργούν προκαταρκτική εξέταση, μετά τις καταγγελίες του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για πολιτικές παρεμβάσεις και μεθοδεύσεις στην υπόθεση της Novartis. Επίσης, ερευνούν από μηδενική βάση τις μηνύσεις που έχουν καταθέσει ο Αντώνης Σαμαράς, ο Eυρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ήδη στους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κατέθεσε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και αύριο θα καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο κ. Αγγελής.

Απόρρητο Απόρρητο