Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Σόου Πολάκη στην ΕΡΤ με μονόλογο χωρίς… διακοπή

  • newsroom


Γύρισε πλάτη στην κάμερα, κράδαινε έγγραφα που ισχυρίζεται ότι πήγε στον εισαγγελέα και οι δημοσιογράφοι της «Δεύτερης Ματιάς» τον παρακολουθούσαν, επί μισή ώρα, να μιλάει, χωρίς να τολμούν να του κάνουν ερώτηση

«Ε, να ζορίζομαι, ε, να, το πήρα το δάνειο» – Γύρισε πλάτη στην κάμερα, κράδαινε έγγραφα που ισχυρίζεται ότι πήγε στον εισαγγελέα και οι δημοσιογράφοι της «Δεύτερης Ματιάς» τον παρακολουθούσαν, επί μισή ώρα, να μιλάει, χωρίς να τολμούν να του κάνουν ερώτηση

«Καλοδεχούμενη η εισαγγελική παρέμβαση, κατά παραγγελία Στουρνάρα, γιατί “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» και σχολιάζοντας το γεγονός ότι η υπόθεση της μαγνητοφώνησης της συνομιλίας του με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, απασχολεί πλέον τη Δικαιοσύνη.

Δίνοντας ένα μοναδικό «σόου», μπροστά στους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, που τον παρακολουθούσαν να κάνει μονόλογο, δίχως να τον διακόπτουν, ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε και πάλι ότι τηλεφώνησε στον κ. Στουρνάρα, όταν πληροφορήθηκε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος συνεδριάζει, για να εξετάσει τους όρους με τους οποίους έλαβε το δάνειο από την Attica Bank, που αποκάλυψε το «Πρώτο ΘΕΜΑ».

«Ουδέποτε απείλησα τον κ. Στουρνάρα. Θα φταίω να του κάνω μήνυση, αν αποδειχθεί ότι δεν τον ηχογράφησα;» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «Φυσικά και πήρα τηλέφωνο τον Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνει και ελέγχει αν πήρα νομίμως το δάνειο» είπε, επιμένοντας ότι του ζήτησε να ελεγχθούν και άλλα δάνεια.

«Εγώ του είπα αφού το κάνετε για μένα (σ.σ. την έρευνα) θα πρέπει να το κάνετε και για άλλα δύο-τρία δάνεια και αυτός μου απαντά ότι η εποπτεία είναι αλλού, στον SSM. Ότι μπορεί να ελέγξει μόνο την Attica Bank, γιατί δεν είναι συστημική» σημείωσε ο κ. Πολάκης και συμπλήρωσε: «Του είπα τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Λέει ψέματα, μπορεί να ελέγξει τις συστημικές τράπεζες, αρκεί να πάρει τη σχετική άδεια από την εποπτική αρχή».

«Εμείς τον σεβασμό απέναντι στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει -όταν μιλούσε για πιστοληπτική γραμμή και εμείς μιλούσαμε για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια» τόνισε ακόμη, ακολουθώντας την «γραμμή» του Μαξίμου περί πολιτικής ουδετερότητας, την οποία οφείλει να σέβεται ο διοικητής της ΤτΕ.

«Καλώς να ορίσετε» είπε για τους εισαγγελείς. «Εδώ είμαι, δεν φοβάμαι, είμαι καθαρός» επέμεινε, με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Σωτήρη Καψώχα και Κώστα Παπαχλιμίντζο να μην επιχειρούν καν να τον διακόψουν, για να τον ρωτήσουν το παραμικρό -δείτε εδώ τι συνέβη, όταν επιχείρησε να ρωτήσει κάτι ο τελευταίος.

«Με έχουν κατακρεουργήσει εδώ και τρεις μέρες τα ΜΜΕ» υπογράμμισε ακόμη και διερωτήθηκε: «Ποιος είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης και δεν μπορώ να του μιλήσω;». «Με πήραν τηλέφωνο κάποιοι δημοσιογράφοι και τους είπα τι είπαμε με τον κ. Στουρνάρα» συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι η μεταφορά της συνομιλίας του με τον διοικητή της ΤτΕ «ήταν από στήθους».

Προσπαθώντας να πείσει ότι δεν ηχογράφησε τη συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα, ο κ. Πολάκης «υπερηφανεύτηκε» ότι έχει καλό μνημονικό και θυμάται τα πάντα. Ταυτόχρονα, στον μακρύ μονόλογο που έκανε στην ΕΡΤ, επιτέθηκε εκ νέου στον κεντρικό τραπεζίτη, εμπλέκοντας και την σύζυγό του και κάνοντας λόγο για «εκδικητική αντιμετώπιση» από μέρους του, μέσω του δανείου των 100.000 ευρώ.

Προς επίρρωσιν αυτού του ισχυρισμού (σ.σ. ότι έχει εξαιρετικό μνημονικό) ο Παύλος Πολάκης έφερε παραδείγματα, από στοιχεία νοσοκομείων, μέχρι τι… ψάρια έπιανε τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αμέσως μετά… κορυφώθηκε το «σόου». Ο κ. Πολάκης ρώτησε αν ήταν εύκολο να δείξει κάποια στοιχεία. Με το… αναμενόμενο κλισέ «ζωντανή εκπομπή είμαστε, αυτά συμβαίνουν στις ζωντανές εκπομπές», οι δημοσιογράφοι του έδωσαν το ελεύθερο και τότε ο κ. Πολάκης σηκώθηκε και ξεκίνησε να ψάχνει τα ντουλάπια του γραφείου του, για να δείξει στην κάμερα… αμέτρητα χαρτιά.

Όπως υποστήριξε, επρόκειτο για «στοιχεία που έχω πάει εγώ στον εισαγγελέα. Όλες αυτές οι κούτες… Τα μισά από αυτά εδώ είναι στοιχεία που έχω πάει στον εισαγγελέα. Και αφορούν το σκάνδαλο της Novartis, όλες τις πτυχές του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ, στο οποίο κατανάλωσα πάρα πολλή φαιά ουσία για να βρεθούν όλα αυτά και να αποσταλούν στον εισαγγελέα, στην Εξεταστική της Βουλής. Είναι ο κατάλογος των συμβάσεων, των 894 που έκαναν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη και Βορίδη σε όλα τα ΜΜΕ… Εννέα εκατομμύρια ευρώ είναι αυτός ο κατάλογος».

«Ε, να ζορίζομαι, ε, να το πήρα το δάνειο» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Πολάκης.