«To 1 Hotel & Homes Elounda Hills θα είναι η νεότερη προσθήκη της 1 Hotels, προσφέροντας, με όρους αειφορίας, μια ασύγκριτη ξενοδοχειακή εμπειρία, μία ελληνική όαση στη νοτιοανατολική πλευρά της Κρήτης».

Έτσι περιγράφει η 1 Hotels το νέο της εγχείρημα στην Ελλάδα σε συνεργασία με τη Mirum του Ρώσου επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ για το γνωστό project Εlounda Hills στην Κρήτη, που έχει ενταχθεί στις στρατηγικές επενδύσεις και αντιστοιχεί σε προϋπολογισμό συνολικού ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία μικτού τουριστικού συγκροτήματος. Η συνεργασία των δύο πλευρών αφορά τόσο το πολυτελές ξενοδοχείο με 135 δωματίων όσο και 178 επώνυμες –«branded» κατοικίες και βίλλες με το brand της αλυσίδες οι οποίες θα αναπτυχθούν σταδιακά στην έκταση της Mirum με θέα θάλασσα και βουνό. Ουσιαστικά η Mirum Hellas θα προχωρήσει με την αναπτύξη των ακινήτων, ενώ η 1Hotels, η οποία ανήκει στην ομπρέλα της SH Hotels & Resorts θα αναλάβει τη διαχείριση του έργου με προοπτική λειτουργίας μαζί με τις πρώτες branded κατοικίες το καλοκαίρι του 2025. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες και χώρους ψυχαγωγίας, κέντρο θαλασσοθεραπείας, beach club, μαρίνα.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το project για το Elounda Hills θα αναπτυχθεί σε φάσεις, ενώ η πρώτη φάση που περιλαμβάνει και τη μαρίνα, ξεκινώντας μέσα στο επόμενο διάστημα, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι, είναι προϋπολογισμού κοντά στα 90 εκατ. ευρώ. Συνολικά το project, θα αναπτυχθεί στο δήμο Αγίου Νικολάου του νομού Λασιθίου σε τμήμα έκτασης 840 στρεμμάτων, σε συνέχεια της συνένωσης επιμέρους ιδιοκτησιών, ενώ αποτελείται, με βάση το σχεδιασμό, από έξι αυτοτελείς ενότητες, το Τσιφλίκι, τα Ελληνικά, τον Κούνδουρο, το Ακρωτήρι, το Μικρό Βαθύ και τοι Βαθύ. Η Mirum είχε ξεκινήσει την αγορά των εκτάσεων ήδη από την περίοδο του 2007, έχοντας περάσει μακρύ δρόμο μέχρι σήμερα για τις αδειοδοτήσεις και τις επιμέρους εγκρίσεις για την εκκίνηση του έργου. Δεν είναι τυχαίο ότι το πιο πρόσφατο χρονοδιάγραμμα (σ.σ. δεδομένου ότι υπήρξαν συνεχείς αλλαγές τα τελευταία χρόνια) προέβλεπε την έναρξη των εργασιών εντός του 2020 και πλέον εντός του 2021.

Η 1 Hotels αποτελεί «το αναπτυσσόμενο lifestyle brand πολυτελείας που εμπνέεται από την ίδια τη φύση» όπως χαρακτηριστικά αυτοπροσδιορίζεται της SH Hotels & Resorts, το οποίο πρωτοξεκίνησε το 2015 από το Μαϊάμι και το Μανχάταν για να επεκταθεί στη συνέχεια κι εκτός ΗΠΑ, στην Κίνα και πλέον και στο Τορόντο, τη Μελβούρνη, το Παρίσι, το Λονδίνο κ.α. με νέα ξενοδοχεία που έχουν ήδη δρομολογηθεί. Η SH Hotels & Resorts είναι θυγατρική του επενδυτικού ομίλου Starwood Capital Group που έχει στην ομπρέλα της τα ξενοδοχειακά brands 1 Hotels, Baccarat Hotels, Treehouse Hotels και SH Collection Properties. Eιδικά η 1 Ηotels, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, εμπνέεται από μία απλή ιδέα: «Οτι όσοι ταξιδεύουν ανά τον κόσμο, θα πρέπει να νοιάζονται γι’ αυτόν, γιατί είναι τελικά 1 κόσμος. Η 1 Hotels υποστηρίζει αυτή την ιδέα, τη φύση και την αειφορία στο σχεδιασμό και τις γαστρονομικές επιλογές, συνδέοντας παράλληλα την τοπική κοινότητα προκειμένου να κάνει τη μεγάλη διαφορά». Όλα τα ξενοδοχεία της αλυσίδας είναι από τα πρώτα που έχουν λάβει ειδικές πιστοποιήσεις σε σχέση με τις διαδικασίες ασφάλειας υγείας που ακολουθούν.

Σύμφωνα με τους επιτελείς της Starwood Capital Group και της SH Hotels & Resorts, το νέο project στην Κρήτη αποτελεί απτό παράδειγμα για το πώς ο όμιλος επιχειρεί να δημιουργήσει έργα σε πλήρη αρμονία με τη φύση, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν «μυθικό», όπως αναφέρουν, προορισμό όπως η Κρήτη «που συνδυάζει φυσική ομορφιά, ιστορία, κουλτούρα».


Από την πλευρά της η Mirum και ο ιδρυτής της Βιτάλι Μπορίσοφ τονίζει ιδιαίτερα το θέμα της αειφορίας, της προστασίας και της καινοτομίας στη φιλοξενία που εισάγει η 1 Hotels σε όλα τα projects που διαχειρίζεται.

Η Starwood Capital Group, με έδρα το Μαϊάμι, είναι ένας επενδυτικός όμιλος με ιστορία 3 δεκαετιών, από το 1991 και δραστηριότητα, κυρίως, στο διεθνές real estate, ενώ διαθέτει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση αυτή την στιγμή ύψους 90 δισ. δολαρίων και 4.000 εργαζομένους σε 16 γραφεία διεθνώς. Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών και με στόχο τη μεγιστοποίηση των επενδύσεών του, ο όμιλος είχε συμμετοχή σε διάφορες επενδυτικές πλατφόρμες και εταιρείες στους τομείς της φιλοξενίας και της κατοικίας, μεταξύ των οποίων και στην Starwood Hotels & Resorts που συγχωνεύτηκε την περασμένη δεκαετία με την Mariott Hotels. Τώρα, η SH Hotels & Resorts ακολουθεί επίσης ευρύ πρόγραμμα επέκτασης επιλέγοντας καινοτόμα concepts ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα:

Εστίαση: Aυτά είναι τα σήματα που θα χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις (pics)

Cosmote TV: «Ταράζει» τα νερά της Super League – Συζητήσεις με 11 ομάδες

Επίδομα αδείας 2021: Πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται