Μια ακόμη περιπέτεια έρχεται να προστεθεί στις πολλές με τις οποίες βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται αντιμέτωπος ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Και αυτό γιατί, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί, -εάν μέχρι τότε δεν γίνουν κινήσεις για αναστολή-, το αγαπημένο του σπίτι στη Μήλο, το οποίο και αποτέλεσε συχνά «καταφύγιο» για τον δημοφιλή καλλιτέχνη και παρουσιαστή.

Ειδικότερα πρόκειται για ένα αγροτεμάχιο έκτασης 3.020 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στη θέση Μαύρα Γκρεμνά (Σταυρός) του Δ.Δ. Μήλου. Στο αγροτεμάχιο έχει ανεγερθεί οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο επιφάνειας 110,96 τ.μ. , στο οποίο υπάρχει ημιυπαίθριος χώρος 17,10 τ.μ., πρώτο όροφο 88,86 τ.μ. και υπόγειο 49,56 τ.μ.
Επισπεύδουσα είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 335.000 ευρώ. Μαζί βγαίνει και ένα ακόμη όμορο μικρό αγροτεμάχιο, έκτασης 370 τ.μ., μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, με τιμή εκκίνησης 3.200 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, η περιοχή των Μαύρων Γκρεμνών, βρίσκεται δυτικά του αεροδρομίου και των αλυκών της Μήλου σε μικρή απόσταση από την παραλία της Αχιβαδόλιμνης, ενώ το ακίνητο διαθέτει εύκολη πρόσβαση από την επαρχιακή οδό, αλλά και καλή θέα προς την θάλασσα και τον Αδάμαντα.

Το ακίνητο αποκτήθηκε το 1993 ενώ από την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση για τα δεδομένα της εποχής που κατασκευάστηκε. Επίσης ο βαθμός συντήρησης του κτιρίου χαρακτηρίζεται ως συνήθης.

Στην έκθεση πλειστηριασμού επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ακίνητη περιουσία μεταβιβάστηκε από τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην Susanne Brenner το 2009 και ακόμη ότι «για τις μεταβιβάσεις με τις υπ’ αριθ. 1023/2015 και 3776/2017 αποφάσεις του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, αντίστοιχα, απαγγέλθηκε υπέρ της Eurobank Ergasias και Eurobank Ergasias Χρηματοδοτικές Μισθώσεις Α.Ε., διάρρηξή των απαλλοτριωτικών δικαιοπραξιών, ενώ το έννομο συμφέρον της θεμελιώθηκε στην επίκληση της επιδικασθείσας με την παρούσα υπ’ αριθμ. 12090/2008 Διαταγή Πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απαίτησης».

Το ποσό για το οποίο έγινε η κατάσχεση είναι 100.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων εκτελέσεως, «που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου δυνάμει της ανωτέρω Διαταγής Πληρωμής και το οποίο ποσό επιτάχθηκε με την από 1-9-2021 κοινοποιηθήσα επιταγή , με ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της επισπεύδουσας, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Και τα δύο ακίνητα βαρύνονται με προσημείωση ποσού 100.000 ευρώ υπέρ της Eurobank από τις 16/1/2009 και με την κατάσχεση για το ίδιο ποσό που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου 2021.

Πολύχρονη περιπέτεια

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, όπως είναι γνωστό, υπέστη κατά το παρελθόν οικονομική καταστροφή με αποτέλεσμα εδώ και μια εξαετία τουλάχιστον να απειλείται η προσωπική του περιουσία.

Σε δηλώσεις του το 2016 είχε αναφέρει ότι μέλημα του ήταν να σώσει το σπίτι που διαμένει στην Κηφισιά, αλλά και το αγαπημένο του ησυχαστήριο στη Μήλο, το οποίο διακρίνεται για την ανεμπόδιστη θέα του στον κόλπο του Παλαιοχωρίου.

Αυτά τα δύο σπίτια ήταν τα τελευταία που του είχαν απομείνει.

Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε κάνει λόγο για «διωγμό» καθώς μετά την πτώχευσή του «μου πήραν ό,τι είχα και δεν είχα και με κυνηγούσαν οι τράπεζες», όπως είπε.

Ανέφερε μάλιστα ότι «είχα σπίτια στην Πάτρα, στο Ντράφι, στην Κηφισιά, στη Μήλο και επί έναν χρόνο έρχονταν κλήσεις για πλειστηριασμούς. Αυτό σταδιακά με οδήγησε στην απομόνωση»…

Διαβάστε ακόμη:

Πολιτική κρίση στη Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε (vid) (upd)

PwC: Τo νέο αρχηγείο στο κτήριο αξίας 50 εκατ. ευρώ της Dimand στην Κηφισίας (pics)

Πληροφορική: Τεράστιες οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό – Τι συμβαίνει, τι λένε οι εταιρείες