Τα sneakers δεν είναι πλέον μόνο για το γυμναστήριο ή τις χαλαρές βόλτες. Τα τελευταία χρόνια, έχουν καθιερωθεί ως βασικό στοιχείο του επαγγελματικού ντυσίματος, με brands να επενδύουν σε σχέδια που συνδυάζουν άνεση, στυλ και υψηλή απόδοση. Οι εργαζόμενοι αναζητούν υποδήματα που υποστηρίζουν την καθημερινότητά τους, είτε πρόκειται για πολύωρη ορθοστασία είτε για έντονες μετακινήσεις στην πόλη.
Η Hoka, γνωστή για τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της στον χώρο του running, μπαίνει δυναμικά σε αυτή τη νέα τάση.

Το Ahnu Sequence 1.1. Suede είναι ένα sneaker που συνδυάζει κομψότητα και υψηλές επιδόσεις. Το πάνω μέρος του είναι φτιαγμένο από λεπτό σουέτ, ενώ η σόλα αποτελείται από μια εντυπωσιακά ψηλή στρώση αφρού, προσφέροντας εξαιρετική άνεση και απορρόφηση κραδασμών.

Σχεδιασμένο για να φοριέται άνετα ακόμα και χωρίς κάλτσες, το συγκεκριμένο παπούτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καθημερινές δραστηριότητες όσο και για αθλητικές επιδόσεις, όπως η συμμετοχή σε έναν μαραθώνιο.
Το μοντέλο κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά με τιμή 240 δολάρια και προέρχεται από την Ahnu, ένα boutique brand που ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 2024. Πίσω από την Ahnu βρίσκεται η Deckers, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της brands όπως Teva, Ugg και Hoka. Η Deckers έχει σημειώσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με τις συνολικές πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 17% το προηγούμενο έτος.

Σε αντίθεση με τις αδελφές εταιρείες της, η Ahnu αναπτύσσεται εσωτερικά από τη Deckers με στόχο να εισέλθει στην κατηγορία των κλασικών sneakers για την πόλη. Σκεφτείτε διαχρονικά μοντέλα όπως τα Converse All-Stars, Adidas Stan Smiths ή Nike Air Force 1 και Dunks, αλλά με μια σημαντική διαφορά… Αντί για τη συνηθισμένη σόλα από βουλκανισμένο καουτσούκ ή EVA, τα παπούτσια της Ahnu διαθέτουν την ίδια προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιείται στα κορυφαία running shoes—με υψηλής απόδοσης αφρούς και ανθρακονημάτινες πλάκες—προσφέροντας μέγιστη άνεση και απορρόφηση κραδασμών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deckers, Stefano Caroti, θέτει υψηλό πήχη για την Ahnu, σημειώνοντας ότι η εταιρεία δεν θέλει να συντηρήσει μικρότερες μάρκες όπως η Sanuk, την οποία πούλησε πέρυσι. «Θέλουμε μάρκες που μπορούν να είναι τουλάχιστον μισό δισεκατομμύριο δολάρια», λέει ο Caroti. «Διαφορετικά, δεν αξίζει πραγματικά την προσπάθεια, αν σκεφτεί κανείς ότι έχουμε δύο μάρκες που ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια και έχουν τη δυνατότητα να γίνουν πραγματικά μάρκες πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων».
«Το να χτίσεις μια μάρκα από το μηδέν δεν είναι τόσο εύκολο όσο το να βρεις κάτι που ήδη λειτουργεί και ήμασταν καλοί στο να ενισχύουμε μάρκες, να χτίζουμε μάρκες που είχαν ήδη ένα DNA», συνεχίζει. «Θα δούμε αν έχουμε την επεκτασιμότητα και την τεχνογνωσία για να το κάνουμε. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον χρόνο».
Η άνοδος της σόλας αφρού
Από τότε που η Adidas λάνσαρε τα Ultraboosts πριν από μια δεκαετία, οι παχιές σόλες αφρού αποτελούν ένα είδος που συνεχώς εξελίσσεται. Η σύγχρονη εποχή των αποδοτικών αφρών -που παγιώθηκε όταν τα παπούτσια Nike Vaporfly άρχισαν να σπάνε ολυμπιακά ρεκόρ, περίπου το 2020- μόλις είχε αρχίσει να ξεκινά όταν η Deckers αγόρασε την Hoka το 2012. Έκτοτε, οι ενδιάμεσοι πάτοι της Hoka με το ουράνιο τόξο και το marshmallow έχουν γίνει παπούτσια lifestyle με προτεραιότητα την άνεση για πολλούς ανθρώπους. Οι ίδιες ελίτ τεχνολογίες προηγμένων αφρών και πλακών άνθρακα που οδηγούν τους μαραθωνοδρόμους να σπάνε ρεκόρ έχουν μια δεύτερη ζωή για τους ανθρώπους που απλά θέλουν μια πιο ήπια μέρα περπατήματος για τα γόνατά τους.
Ως αποτέλεσμα η αισθητική των παπουτσιών αλλάζει. Οι ενδιάμεσοι πάτοι έχουν περίπου διπλασιαστεί σε ύψος την τελευταία δεκαετία, και αυτό που κάποτε φαινόταν παράλογο έχει την αίσθηση του φυσιολογικού.
Διαβάστε ακόμη
Goldman Sachs: Οι νέοι καταλύτες για το rerating στις ελληνικές τράπεζες – Τι αλλάζει στις συστάσεις
Novartis: Εξαγοράζει την Anthos Therapeutics έναντι $3,1 δισ.
Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.