Περίπου 558 εκατομμύρια ευρώ (600 εκατομμύρια δολάρια) επιδιώκουν να αντλήσουν οι μέτοχοι της Golden Goose Group SpA από την αρχική δημόσια προσφορά της μάρκας πολυτελών αθλητικών παπουτσιών, σε μια περαιτέρω ώθηση για την αύξηση της εισαγωγής περισσότερων εταιρειών στο Χρηματιστήριο.

Η εταιρεία και ο ιδιοκτήτης της, η εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Permira, σχεδιάζουν να πωλήσουν περίπου το 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προς 9,50 έως 10,50 ευρώ το καθένα, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η ΑΜΚ (αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) θα είναι η μεγαλύτερη στο Μιλάνο τουλάχιστον από την πώληση ύψους 599 εκατ. ευρώ της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών Lottomatica SpA τον περασμένο Μάιο και θα προσδώσει στην Golden Goose τεκμαρτή αγοραία αξία 1,7 έως 1,9 δισ. ευρώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Goose (@goldengoose)

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σειρά sneakers τα οποία έχουν κάνει «θραύση» λόγω της ιδιαιτερότητάς τους να δείχνουν βρώμικα και πολυχρησιμοποιημένα, αν και είναι καινούρια.

Εάν υπάρξει ζήτηση για τη διάθεση πρόσθετων μετοχών στο πλαίσιο της λεγόμενης «πράσινης επιλογής», το μέγεθος της συμφωνίας θα μπορούσε να αυξηθεί σε περίπου 642 εκατ. ευρώ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Goose (@goldengoose)

Η Golden Goose έρχεται να προστεθεί στον γίγαντα εξαγορών CVC Capital Partners Plc και στον ισπανικό όμιλο ομορφιάς Puig Brands SA που προχωρούν σε σχέδια εισαγωγής στην Ευρώπη φέτος, με την ώθηση του ράλι της χρηματιστηριακής αγοράς σε υψηλά ρεκόρ. Ο όγκος των δημοσίων εγγραφών βυθίστηκε το 2022 και το 2023, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αύξησαν τα επιτόκια για να αποκλιμακωθεί ο πληθωρισμός, μειώνοντας την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Golden Goose (@goldengoose)

Η Golden Goose σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα της δημόσιας εγγραφής για την αποπληρωμή του χρέους. Η εταιρεία στοχεύει σε πωλήσεις περίπου 1 δισ. ευρώ έως το 2029, από 587 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η Bank of America Corp., η JPMorgan Chase & Co., η Mediobanca SpA και η UBS Group AG οργανώνουν την προσφορά.

Διαβάστε ακόμη 

Ο ανασχηματισμός «Κέντρο ή κόμμα», ο Στέφανος… νέος αρχηγός της Κεντροαριστεράς (αλλά για δυο ώρες) και ο αποκαμωμένος Νίκος Α.

Ρεύμα: «Πάρτι» με τα call center στην αγορά ηλεκτρισμού

Αστέρας Βουλιαγμένης: Nέα εταιρεία από την Apollo Investment – Ο σκοπός

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ