Η έξαρση της πανδημίας μπορεί να δημιούργησε εμπόδια στη μεγάλη προσπάθεια εξωστρέφειας που κάνει τα τελευταία χρόνια η Terra Creta φθάνοντας να εξάγει σε 45 χώρες, ωστόσο το ισοζύγιο της φετινής χρονιάς θα κλείσει θετικά για την ελαιουργική επιχείρηση από τα Χανιά, μέλος του ομίλου IOGR (πρώην Aviareps) με επικεφαλής τον Κρητικό επιχειρηματία Γιάννη Γρύλο.

Αφενός σε επίπεδο οικονομικών μεγεθών αναμένεται μία σαφής βελτίωση σε σχέση με το 2019 και αφετέρου η εταιρεία κατάφερε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το προφίλ εταιρείας ποιοτικών premium προϊόντων. Μάλιστα, η κατάταξη του ελαιολάδου Grand Cru Κορωνέικης ποικιλίας ελιάς στα 10 καλύτερα ελαιόλαδα παγκοσμίως από τον ανεξάρτητο οργανισμό αξιολόγησης EVOO WORLD RANKING ήρθε να ενισχύσει αυτό το προφίλ. Ειδικά καθώς η συγκεκριμένη κατάταξη προκύπτει έπειτα από αξιολόγηση αποτελεσμάτων σε 28 σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς. Έτσι με τις νέες αυτές διακρίσεις για την Terra Creta, την κορυφαία ελληνική εταιρεία παραγωγής, τυποποίησης και εξαγωγής ελαιόλαδου, το Grand Cru καταλαμβάνει την υψηλότερη θέση που έχει κατακτηθεί από ελληνικό ελαιόλαδο στην εν λόγω αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, η διοίκηση της εταιρείας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νεκτάριο Δαδή και τον γενικό διευθυντή κ. Φώτη Σουσαλή περιμένει ο ισολογισμός της χρήσης που λήγει να «γράψει» διψήφια αύξηση πωλήσεων. Σε αυτό συνετέλεσαν αφενός η τοποθέτηση του αγουρέλαιου της εταιρείας στα ράφια της αλυσίδας MyMarket και αφετέρου η είσοδος φέτος στις αγορές του Ισραήλ και της Ν. Αφρικής.

Το δε μερίδιο των εξαγωγών επί του συνολικού κύκλου εργασιών της εταιρείας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 95% και 97% φέτος, όπως εκτιμά η διοίκηση της Terra Creta.

Σημειώνεται ότι το 2019 η εταιρεία είχε εμφανίσει μείωση του κύκλου εργασιών κατά 21%, στα 17,36 εκατ. ευρώ με την καθαρή κερδοφορία πάντως να συγκρατείται στα 1,36 εκατ. ευρώ έναντι 1,64 εκατ. το 2018. Το σύνολο της καθαρής θέσης της εταιρείας στις 31 Δεκεμβρίου 2019 ήταν 7,34 εκατ. ευρώ.

Για το 2021 δε, επικρατεί αισιοδοξία με δεδομένο ότι η φετινή παραγωγή ελαιολάδου ήταν σαφώς καλύτερη, αν και υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι εξακολουθούν να μη διεξάγονται διεθνείς εκθέσεις, ένα κανάλι το οποίο χρησιμοποιεί η Terra Creta για διείσδυση σε νέες αγορές ή την προώθηση νέων προϊόντων.

Δείτε περισσότερα για την εταιρεία εδώ

Διαβάστε ακόμη 

Lockdown: Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αυτοκίνητο – Το sms για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς 

Τηλεργασία: Παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2021 

Τζος Λούμπερ: Ο «sneakerhead» που έχτισε μία εταιρεία δισεκατομμυρίων με το πάθος του