Με… μπόνους ένα όμορο οικόπεδο 720 τετραγωνικών μέτρων και τιμή στα 50 εκατ. ευρώ έχει βγει τώρα στην αγορά ένα από τα πλέον γνωστά και πολυσυζητημένα κτίρια στου Μακρυγιάννη, με θέα στην Ακρόπολη.

Ο λόγος για το διατηρητέο των 2.450 τ.μ. στη συµβολή των οδών ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη, για το οποίο μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, υπήρξε πρόσφατα προσφορά από πολύ μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο για την αγορά του, η οποία ωστόσο δεν έγινε δεκτή λόγω… τιμής.

Το ακίνητο που ανήκε στο πιο μακρινό παρελθόν στον επιχειρηµατία και µεγαλοεπενδυτή του Χρηµατιστηρίου Γιάννη Τζιβέλη, για να περάσει στη συνέχεια προ τετραετίας στο επενδυτικό χαρτουφυλάκιο του Ταχνούν Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναϊάν, γόνου μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (σ.σ. κάνοντας και ευρύτερα γνωστό το όνομά του στη χώρα μας και συνεχίζοντας μάλιστα τις τοποθετήσεις σε ακίνητα), έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, αφού θεωρείται ως ένα από τα ακίνητα – «τρόπαια» της Αθήνας.

Στο πρόσφατο παρελθόν, μάλιστα, είχε απασχολήσει για ακόμα μία φορά την επικαιρότητα λόγω του πωλητηρίου που είχε αναρτηθεί, με τιμή στα 61 εκατ. δολάρια.

Τώρα, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι πέραν του κτιρίου, στην τιμή των 50 εκατ. ευρώ, στην οποία διατίθεται το διατηρητέο, περιλαμβάνεται και ένα όμορο οικόπεδο 720 τ.μ. κατάλληλο για χώρο στάθμευσης, ενώ στην περίπτωση που ενδιαφέρει τον επενδυτή, είναι και δομήσιμο.

Με το δεδομένο ότι το κτίριο στη συμβολή των οδών ∆ιονυσίου Αρεοπαγίτου και Μακρυγιάννη έχει ιδανικό προφίλ για μονάδα φιλοξενίας με πολυτελείς σουίτες, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε σχετικό ενδιαφέρον από κορυφαίο όμιλο του κλάδου, ωστόσο η σχετική πρόταση απορρίφθηκε.

Ως προς τα επιμέρους χαρακτηριστικά του ακινήτου, με έτος κατασκευής το 1963 και άριστη κατάσταση, αφού είναι πολυτελώς και πλήρως ανακαινισμένο, πρόκειται για ένα εντυπωσιακό κτίριο 2.450 τ.μ. με κύριους χώρους 2.045 τ.μ. σε οικόπεδο 420 τ.μ., όπως αναφέρεται στην παρουσίαση από τη γνωστή εταιρεία παροχής συμβούλων ακινήτων Engel & Völkers.

Το κτίριο διαθέτει 20 υπνοδωμάτια και 20 μπάνια, αλλά και δύο καταστήματα στο ισόγειο, «ανυπολόγιστης αξίας. Τα καταστήματα συνδέονται μέσω του υπογείου, όπου σώζονται ρωμαϊκά ψηφιδωτά και αρχαία, τα οποία εκτίθενται κάτω από προστατευτικά γυάλινα πατώματα», όπως αναφέρεται στην παρουσίαση.

Η θέα, πέρα από την Ακρόπολη, εκτείνεται από την Πλάκα μέχρι τους λόφους του Λυκαβηττού και του Φιλοπάππου, στον Εθνικό Κήπο και τη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη

Εφορία: Αυτοματοποιημένοι έλεγχοι εξ αποστάσεως βάσει… αλγορίθμου!

Ο Τσίπρας, ο κονφερασιέ-αρχηγός και ο αντίπαλός του, ο Μητσοτάκης, τα γκάλοπ και ο Βράχμα, η φάρσα-ιστορία του ΠΑΣΟΚ και το τηλεφώνημα της Δόμνας στον Ιερώνυμο

Πλειστηριασμοί: Το «χρυσό» βενζινάδικο στο Χαλάνδρι και το comeback του «Εμμαούς» (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ