Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «χρυσό» το πρατήριο καυσίμων που φιλοξενείται σε οικόπεδο της περιοχής του Χαλανδρίου. Και τούτο καθώς για τις 20 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί επαναληπτικό σφυρί για το εν λόγω ακίνητο με συνολική τιμή εκκίνησης 3,6 εκατ. ευρώ και με επισπεύδουσα την Qquant Master Servicer, ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της ABS Metexelixis SA.

Σημειώνεται ότι η κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ, ποσό που αποτελεί μέρος συνολικής οφειλής ύψους 513.050 ευρώ. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά δύο οφειλετών και αφορά την πλήρη κυριότητα ενός οικοπέδου, εντός ζώνης οικιστικού ελέγχου ΖΟΕ, μη άρτιου αλλά οικοδομήσιμου.

Το οικόπεδο βρίσκεται στον δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Πάτημα» (κατά τον τίτλο κτήσεως) ή «Έθνος» (σύμφωνα με το κτηματολόγιο) επί της διασταύρωσης των οδών Επαμεινώνδα και Λουκή Ακρίτα (σύμφωνα με τον τίτλο κτήσεως) ή επί της οδού Επαμεινώνδα (σύμφωνα με το κτηματολόγιο).

Το οικόπεδο αυτό έχει έκταση 1.401,50 τ.μ. Ο πλειστηριασμός εκτείνεται και σε δεύτερο οικόπεδο μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Το οικόπεδο βρίσκεται και αυτό στο δήμο Χαλανδρίου Αττικής, στη θέση «Γέρακα» (Δεσκλιά) (κατά τον τίτλο κτήσεως) ή «Έθνος» (σύμφωνα με το κτηματολόγιο) επί της διασταύρωσης των οδών Λεωφόρου Αλεξάνδρου Παναγούλη και Επαμεινώνδα και έχει έκταση 4.815,15 τ.μ.

Τα δύο παραπάνω οικόπεδα είναι όμορα και στο ένα εξ αυτών έχει κτισθεί ακίνητο (βενζινάδικο) μισθωμένο από μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών.

Ο αρχικός πλειστηριασμός είχε οριστεί για τις 26 Ιουλίου 2023. Στις 18 Ιουλίου 2023 το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν προσφυγής των οφειλετών εκδίκασε ανακοπή, με την οποία ζητούσαν τη διόρθωση της αξίας των ακινήτων. Προσκόμισαν μάλιστα δύο εκθέσεις εκτίμησης, με βάση τις οποίες η αγοραία αξία για τα δύο οικόπεδα ανέρχεται σε 7 εκατ. και 1,2 εκατ. ευρώ, δηλαδή συνολικά σε 8,2 εκατ. ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε ωστόσο να ορίσει την αξία και την τιμή πρώτης προσφοράς τους σε 3,5 εκατ. ευρώ και 1 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, δηλαδή συνολικά σε 4,5 εκατ. ευρώ. Με αυτή την τιμή εκκίνησης έγινε ο πλειστηριασμός στις 26 Ιουλίου 2023, ο οποίος οδηγήθηκε σε ματαίωση ελλείψει πλειοδοτών.

Έτσι, ο νέος πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου θα γίνει με την τιμή εκκίνησης μειωμένη κατά 20%, δηλαδή στα 2,8 εκατ. ευρώ και 800.000 ευρώ, αντίστοιχα και συνολικά στα 3,6 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα προσκομισθέντα στοιχεία και κατόπιν της εξωτερικής αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε, το ένα ακίνητο είναι αδόμητο αγροτεμάχιο εντός του οποίου υπάρχουν μικρές πρόχειρες κατασκευές που δε λαμβάνονται υπόψιν, ενώ το δεύτερο είναι οικόπεδο «με κατασκευασμένο κτήριο άγνωστης επιφάνειας», όπου την ημέρα της αυτοψίας λειτουργούσε ως πρατήριο υγρών καυσίμων, και με χώρους που προσφέρονται για υπηρεσίες πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Η «επιστροφή» του «Εμμαούς»

Λίμες μέρες νωρίτερα, επιστρέφει στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το «Ιερόν Γυναικείον Ησυχαστήριον η Ανάστασις του Χριστού», με τον ειδικό τίτλο «Εμμαούς», το οποίο εδρεύει στον Άγιο Βασίλειο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Στο μακρινό παρελθόν το εν λόγω Ησυχαστήριο είχε έρθει στην επικαιρότητα λόγω ύποπτων οικονομικών συναλλαγών και την τελευταία διετία βγήκαν στο σφυρί διάφορα ακίνητά του που άλλαξαν χέρια, μεταξύ των οποίων και το κτήριο στην Αθήνα όπου στεγάζεται η ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού.

Αυτή τη φορά επανέρχεται στην πλατφόρμα για επαναληπτικό πλειστηριασμό που αφορά σε ιδιοκτησίες του στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Επισπεύδουσα είναι η Special Financial Solutions και στο σφυρί που έχει προγραμματιστεί για τις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με την έκθεση πλειστηριασμού, αναμένεται να βγουν:

1) Ένας ενιαίος αποθηκευτικός χώρος υπογείου οικοδομής, εμβαδού 480 τ.μ. που επικοινωνεί δια εσωτερικής κλίμακας μετά του ισογείου καταστήματος,

2) Ένα κατάστημα του ισογείου, με πρόσοψη επί της οδού Στρατή Μυριβήλη, αποτελούμενο από έναν ενιαίο χώρο 614,37 τ.μ., στον οποίο στεγάζονται χώροι ιατρείων, χώροι αναμονής και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ και πέντε W.C. εξυπηρετήσεως κοινού, προσωπικού και ιατρών.

Οι τιμές πρώτης προσφοράς είναι 92.000 ευρώ για τον αποθηκευτικό χώρο και 304.000 ευρώ για το κατάστημα και αντιστοιχούν στο 80% της αρχικής τιμής.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» προμηθευτών για το €1,5 εκατ. «ορφανών» μετρητών στην αγορά ηλεκτρισμού

TEE: Ασφαλές το ΟΑΚΑ χωρίς τα πολυκαρβονικά φύλλα του στεγάστρου Καλατράβα

ΣΥΡΙΖΑ: Θρίλερ για ενιαία υποψηφιότητα απέναντι στον Κασσελάκη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ