Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση της Aston Martin, καθώς έπειτα από δύο χρόνια ο Tobias Moers αποτελεί παρελθόν.

Το πρώην αφεντικό της AMG δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα ζητούμενα της Aston Martin και ανακοίνωσε την παραίτηση του από το Δ.Σ.

Ο Tobias Moers χρεώνεται τη σκληρή πολιτική του στο θέμα της ανθρώπινης διαχείρισης, με δεκάδες αποχωρήσεις στελεχών αυτά τα δύο χρόνια. Το κυριότερο πρόβλημα ωστόσο εστιάζεται στο γεγονός ότι η Aston Martin δεν κατάφερε να ξεφύγει από τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη βρετανική φίρμα.

Παράλληλα, οι καθυστερήσεις στο εμπορικό ντεμπούτο της Valkyrie λειτούργησαν εις βάρος του Moers που παραιτήθηκε από το Δ.Σ. και θα μείνει προσωρινά στη διοίκηση της εταιρείας μέχρι τέλος Ιουλίου.

Τη θέση του στη διοίκηση της Aston Martin αναμένεται να πάρει ο… 76χρονος Amedeo Felisa. Ο Ιταλός έχει διατελέσει κορυφαίο στέλεχος στη Ferrari από το 2006 μέχρι το 2016 και θα κληθεί τώρα να βελτιώσει τα οικονομικά της Aston Martin, φέρνοντας την στο δρόμο της κερδοφορίας όπως είχε κάνει και με την ιταλική φίρμα.

Ο Felisa έχει μεγάλη εμπειρία από τη διοίκηση της Ferrari και το έργο του έχει κριθεί με επιτυχία αφού η ιταλική εταιρεία τα πήγε εξαιρετικά στα χρόνια που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι της ο βετεράνος Ιταλός.

Εκτός αυτού, ο μεγαλομέτοχος της Aston Martin και γνωστός δισεκατομμυριούχος δεν κρύβει τις συμπάθειες του. Ο Stroll που δηλώνει οπαδός της Ferrari, θέλει να μοιάσει στην ιταλική φίρμα όχι τόσο από πλευράς γκάμας, όσο στα τεχνοκρατικά ζητήματα κερδοφορίας και οικονομικών.

Σύμμαχος σε αυτό, σύμφωνα με το newsauto, θα είναι η Mercedes-Benz που κατέχει μεγάλο μερίδιο της Aston Martin και θα μπορούσε να μοιραστεί την τεχνογνωσία της στο θέμα των ηλεκτροκινητήρων και όχι μόνο.

Θυμίζουμε ότι η γκάμα της Aston Martin θα υποδεχθεί το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μέσα στο 2025, ενώ μέχρι το 2030 λανσάρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα.

Διαβάστε ακόμα: 

Το Ντουμπάι μετατρέπεται στη «Wall Street» των κρυπτονομισμάτων

«Άφωνος» δήλωσε ο Ζελένσκι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό μουσείου αφιερωμένου σε ποιητή

ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ: Στις κάλπες σήμερα με πιθανή επαναφορά του ήλιου στη «μαρκίζα»