Μετά το προ πενταετίας φιάσκο εξαγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής ο Τζον Κουδούνης ετοιμάζεται να επιστρέψει επενδυτικά στην Ελλάδα. Ο επικεφαλής της Calamos Investments έλεγε χθες στο newmoney, στο περιθώριο της ετήσιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το Hellenic Initiative στην Αθήνα, πως ετοιμάζει μεταξύ άλλων μία επένδυση στον ευρύτερο χώρο του τουρισμού. Παράλληλα μέσα στο επόμενο δίμηνο η Calamos θα δραστηριοποιηθεί δυναμικά στην ελληνική αγορά επιχειρώντας να προσελκύσει επενδυτές για το νέο fund που σχημάτισαν από κοινού με τον star του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο το οποίο θα επενδύει με βάση τους κανόνες ESG.

«Είμαστε σε συζητήσεις για διάφορα πρότζεκτς στην Ελλάδα. Σύντομα θα έχετε νέα για κάτι που ετοιμάζουμε στον τουρισμό», σημείωσε ο κ. Κουδούνης, ο οποίος λίγη ώρα πριν ως Προεδρεύων της φετινής διοργάνωσης του Hellenic Initiative, της πλατφόρμας της ελληνικής διασποράς που είχε δημιουργηθεί στην κορύφωση της κρίσης με στόχο την βοήθεια προς την Ελλάδα, απένειμε τιμητικό βραβείο στον επιχειρηματία Βαρδή Βαρδινογιάννη. «Γενικά στον τουρισμό θεωρώ ότι όσο και να δημιουργούνται νέες δομές και πάλι δεν θα είναι αρκετές για να ικανοποιήσουν όλο αυτό τον κόσμο που θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Κι αυτό με τη σειρά του δίνει την ώθηση και σε άλλους τομείς βοηθώντας τους να αναπτυχθούν», σημείωσε χωρίς να θέλει να εισέλθει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Η εικόνα της Ελλάδας πλέον έχει αλλάξει. Μπορεί να μην έχουν λυθεί 100% όλα τα προβλήματα στη χώρα, όπως για παράδειγμα ο χρόνος απονομής Δικαιοσύνης που δημιουργεί σημαντικά εμπόδια στην επιχειρηματική δραστηριότητα, όμως γενικά η χώρα είναι στο σωστό δρόμο. Η κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν θέσει στέρεες βάσεις ώστε η χώρα να προχωρήσει», σημείωσε ο κ. Κουδούνης.

Πριν από μερικούς μήνες ο κ. Κουδούνης με τον ιδρυτή της Calamos Investments, Τζον Κάλαμος, είχαν δώσει τα χέρια με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τη δημιουργία των Calamos Antetokounmpo Global Sustainable Equity Funds, μιας δέσμης κεφαλαίων ESG που θα είναι προσβάσιμα στους επενδυτές. Μάλιστα το πρώτο ETF που δημιουργήθηκε διαπραγματεύεται ήδη στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης NYSE (σσ με κωδικό SROI).

«Πήραμε πρόσφατα άδεια και απ’ την ΕΚΤ ώστε να μπορούμε να το διαθέσουμε σε επενδυτές στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Οπότε σε περίπου δύο μήνες από τώρα θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα για την προώθηση του», σημείωσε ο κ. Κουδούνης.

Από τη χθεσινή εκδήλωση του «The Hellenic Initiative» και τη βράβευση του κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Σημειωτέον πως επενδυτικός σύμβουλος για το SROI, είναι το Calamos Antetokounmpo Asset Management LLC, που είναι κοινοπραξία 50-50 μεταξύ της Calamos Investments και του Γιάννη Αντετοκούνμπο και στοχεύει να δωρίσει ένα μέρος των κερδών της σε φιλανθρωπικές οργανώσεις,  που σχετίζονται με την οικονομική ενδυνάμωση, την οικονομική εκπαίδευση και την ανάπτυξη των νέων σε υποβαθμισμένες κοινότητες.

Διαβάστε ακόμη

Χρέη στους Δήμους: «Στενεύουν» τα χρονικά περιθώρια για ρύθμιση με έως 72 δόσεις

ΔΝΤ: Ποιες χώρες κινδυνεύουν με κατάρρευση της αγοράς ακινήτων – Σε καλή θέση η Ελλάδα (διάγραμμα)

Investor Day για την Alpha Bank: Τι θα προβλέπει το νέο στρατηγικό σχέδιο για την τριετία 2023 – 2025

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ