Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο για την Prada: Ο ιταλικός οίκος μόδας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα συνεργαστεί με την Axiom Space για να σχεδιάσει τις διαστημικές στολές που θα φορούν οι αστροναύτες στην αποστολή Artemis III της NASA στο φεγγάρι, το 2025.

Όπως αναφέρει η New York Post, οι μηχανικοί της Prada θα συνεργαστούν με την ομάδα συστημάτων της Axiom Space καθ’ όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού των διαστημικών στολών. Η νέα αποστολή Artemis θα είναι η πρώτη επανδρωμένη προσεδάφιση στο φεγγάρι μετά το Apollo 17 τον Δεκέμβριο 1972, αλλά και η πρώτη που θα περιλαμβάνει μια γυναίκα.

Η νεοσύστατη Axiom Space εδρεύει στο Τέξας και έχει συμβόλαιο με τη NASA για την ανάπτυξη διαστημικών στολών για χρήση στο φεγγάρι, καθώς και για άλλα διαστημικά προγράμματα. Σύμφωνα με κοινό δελτίο Τύπου των δύο εταιρειών, με τις καινοτόμες τεχνολογίες που θα χρησιμοποιήσουν στον σχεδιασμό, οι νέες στολές θα βοηθήσουν τους αστροναύτες να είναι προστατευμένοι από τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν στο Διάστημα και το περιβάλλον στο φεγγάρι.

Εκτός από την ευκαιρία να περπατήσουν στο φεγγάρι, οι αστροναύτες με τη διαστημική στολή AxEMU θα έχουν αυξημένη ευελιξία, μεγαλύτερη προστασία στο σκληρό περιβάλλον, καθώς και τα πιο εξειδικευμένα εργαλεία για την εξερεύνηση του χώρου.

«Το διαρκώς προνοητικό ήθος της Prada για την ανθρωπότητα έχει διευρυνθεί με την επιθυμία της για περιπέτεια και για γενναίους καινούργιους ορίζοντες: Το Διάστημα», δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ του ομίλου Prada, Λορέντζο Μπερτέλι.

«Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτήν την ιστορική αποστολή με την Axiom Space. Έπειτα από δεκαετίες πειραματισμών, ανάπτυξη τεχνολογίας αιχμής και τεχνογνωσίας στον σχεδιασμό μας –που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 με τη Luna Rossa να διεκδικεί το κύπελλο Αμερικής– θα εφαρμοστούν τώρα στον σχεδιασμό μιας διαστημικής στολής για την εποχή της αποστολής Artemis III.

Είναι μια πραγματική γιορτή της δύναμης της ανθρώπινης δημιουργικότητας και της καινοτομίας για την πρόοδο του πολιτισμού», συμπλήρωσε ο ίδιος, σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Prada για τη διαστημική στολή Axiom Extravehicular Mobility Unit (AxEMU)», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Axiom Space, Μάικλ Σουφερντίνι.

«Η εμπειρογνωμοσύνη της Prada με τις πρώτες ύλες, τις τεχνικές κατασκευής και τις καινοτόμες σχεδιαστικές ιδέες, θα φέρει προηγμένες τεχνολογίες που θα διασφαλίσουν την άνεση για τους αστροναύτες στη σεληνιακή επιφάνεια, αλλά και τις απαραίτητες εκτιμήσεις για τον ανθρώπινο παράγοντα που λείπουν από τις παλαιότερες διαστημικές στολές».

Διαβάστε ακόμη

BofA: Οι συναντήσεις στην Αθήνα και οι εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία (γραφήματα)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποιοι κερδίζουν πραγματικά – Ανάλυση των FT

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε η Μαίρη Χρονοπούλου

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ