business stories

Grandmama.gr: Η start up που διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φροντιστών στην Ελλάδα

  • Μιχάλης Κοσμετάτος


Τεράστια η αύξηση στην ζήτηση φροντιστών για ηλικιωμένους - Η συμφωνία με μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα και το ενδιαφέρον από funds - Τι αναφέρει στο newmoney η CEO, Βίκυ Κλήμη 

Κάθε κρίση δημιουργεί ευκαιρίες στην αγορά, ανάλογες και με τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στην καθημερινότητα των ανθρώπων.

Η περίοδος της πανδημίας αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη για ένα αρκετά μεγάλο μέρος οικογενειών και ανέδειξε με πιο έντονο τρόπο ζητήματα, όπως η φροντίδα των ηλικιωμένων στο σπίτι είτε λόγω ηλικίας απλά, είτε μετά από ένα ατύχημα, μια επέμβαση, ή με τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας.

Η πλατφόρμα grandmama.gr την οποία ίδρυσαν οι Βίκυ Κλήμη και Μαρία Μηλιού και διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο φροντιστών στην Ελλάδα άδραξε επιχειρηματικά την ευκαιρία και πρόσφερε λύσεις, συνδυάζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες της με την απαιτούμενη ευαισθησία.

Στη διάρκεια της πρωτόγνωρης κατάστασης μετά την εξάπλωση της νόσου του COVID-19 η ελληνική start up εταιρία που διαχειρίζεται το grandmama.gr κατάφερε να πετύχει αύξηση του τζίρου της κατά 70% το 2020, ενώ, αναπτύσσεται με ίδιους ρυθμούς και το 2021, οδεύοντας προς τον διπλασιασμό των περσινών της πωλήσεων.

Οι χρήστες της πλατφόρμας ξεπερνούν τους 11.000 και οι φροντιστές που ανήκουν στο δίκτυο της πλησιάζουν τις 3.000, με αυξητική τάση και στις δυο περιπτώσεις.

Επιπλέον το 5μηνο του τρέχοντος έτους έκλεισε με 163% περισσότερους χρήστες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά…

«Βλέποντας τον εαυτό μου στο μέλλον, σκεφτόμουν πάντα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τη βοήθεια προς τα παιδιά. Σήμερα, κατάλαβα ότι αυτά τα “παιδιά” έχουν μεγαλύτερη ηλικία από ότι φανταζόμουν και χρειάζονται ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν ώστε να τους βοηθήσουν να έχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Τα άμεσα σχέδια του grandmama είναι να ενισχύσει αυτό που κάνει μέχρι σήμερα με την βοήθεια της τεχνολογίας, να γίνει γνωστό σε περισσότερο κόσμο ότι υπάρχει η λύση αυτή και να κλείσει στρατηγικές συνεργασίες προς όφελος των χρηστών», αναφέρει στο newmoney η CEO  Βίκυ Κλήμη.

Με 20+ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως στέλεχος επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό αλλά και ως entrepreneur, η επικεφαλής της ελληνικής start up τα τελευταία χρόνια έχει στραφεί στο Home Healthcare Industry.
Αντικείμενο της έχει υπάρξει, επίσης, η ενδυνάμωση των ανθρώπων και ειδικότερα η γυναικεία ηγεσία, σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ελλάδα. Σπούδασε Business Management στο University of Laverne California, καθώς και Coaching στο Athens Coaching Institute.

Είναι μέλος της Ελληνικής Γεροντολογικής & Γηριατρικής Εταιρείας, του Empower Women (UNWomen), Truthteller στο Women for One και πρόσφατα Global Ambassador του WomenTech Network.

Χρηματοδότηση και b2b

Η εταιρεία λειτουργεί από το 2018 και το 2020 μετατράπηκε σε start up, όταν ανέλαβε τα ηνία η κα Κλήμη ως CEO της και την οδηγεί στην επόμενη της ημέρα.

Ήδη, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από funds που επενδύουν στην νεοφυή επιχειρηματικότητα για το grandmama.gr και όπως δηλώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της θα συμπορευθεί «…με εκείνον ο οποίος θα μοιραστεί μαζί της το όραμα της και την πίστη του σε αυτό».

Από φέτος, η πλατφόρμα αναπτύσσει το b2b μοντέλο και πολύ πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με μεγάλο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι υπηρεσίες του grandmama.gr καλύπτουν όλη την Ελλάδα και έχουν λάβει βοήθεια φροντιστή ηλικιωμένοι άνθρωποι και σε πιο απομακρυσμένες περιοχές π.χ. στην Τήλο, την Αμοργό, την Λήμνο κ.α. πέραν των μεγάλων αστικών κέντρων.

Εξυπηρετούνται, ακόμα, Έλληνες του εξωτερικού που είτε αναζητούν φροντιστές για τους γονείς τους εδώ στην Ελλάδα είτε στον τόπο κατοικίας τους όπως η Γερμανία, η Αγγλία, η Αμερική.

Η αύξηση των πωλήσεων και των users δεν θεωρείται ο μόνος στόχος του grandmamma.gr ως εξειδικευμένου site για την εύρεση αξιόπιστων φροντιστών:  από το καλοκαίρι θα λανσάρει ένα πρωτοποριακό app για ενδιαφερόμενους επαγγελματίες του κλάδου, έτσι ώστε να έχουν άμεση επαφή με την πλατφόρμα και την δυνατότητα για γρήγορη εύρεση εργασίας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκονται…

«Αναζήτηση 24 ώρες το 24ωρο»

Το grandmama.gr βοηθάει, σύμφωνα με τους συντελεστές του, τις οικογένειες να παρέχουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους αγαπημένους τους, με 3 απλά βήματα.

Τι το κάνει διαφορετικό;

Όπως εξηγεί η κα Κλήμη: «Οι φροντιστές του δικτύου του έχουν περάσει από μια διαδικασία συνέντευξης, αξιολόγησης, ελέγχου εγγράφων και συστάσεων. Πρόσφατα άλλη μια λειτουργία ενσωματώθηκε για να βοηθήσει τους συγγενείς να πουν την άποψή τους και να βαθμολογήσουν την συνεργασία μαζί τους.
Όλη αυτή η διαδικασία είναι οικονομική και άμεση, γιατί η αναζήτηση μπορεί να γίνει 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα έχοντας την δυνατότητα να επικοινωνήσει κανείς απευθείας με τους φροντιστές. 
Το κοινωνικό μας πρόσωπο ξεκινάει μέσα από την ίδια την ομάδα και την κουλτούρα της εταιρείας. Στο έμψυχο δυναμικό μας έχουμε έναν άνθρωπο με όραση κατά το 1/10 από το ένα μάτι και μπορεί να λειτουργεί κανονικά και πολύ αποδοτικά και το 88% της ομάδας αποτελείται από γυναίκες.».

Τον Μάιο 2021, το grandmama.gr πιστοποιήθηκε με το ISO 27001 την προστασία των δεδομένων και των πληροφοριών που επεξεργάζεται.

Βραβεύτηκε δε, πριν από λίγο καιρό, για τη δράση του στην απασχολησιμότητα ανθρώπων άνω των 45 συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Act45 της Action Aid.

Διαβάστε ακόμη:

Ιντρακάτ: Χτίζεται ο πυλώνας ΑΠΕ του ομίλου με έργα σε αιολική και ηλιακή ενέργεια

Ο Μπιλ Άκμαν ετοιμάζει το μεγαλύτερο SPAC όλων των εποχών-Σε τι διαφέρει από τα άλλα

Νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας