Για μια ακόμη φορά η οικογένεια Λιβάνη βρίσκεται αντιμέτωπη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών, αλλά για μια όχι και τόσο γνωστή στο ευρύ κοινό δραστηριότητά της.

Συγκεκριμένα, το σφυρί δεν συνδέεται με τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Λιβάνη («Νέα Σύνορα»), αλλά με εταιρεία του αγροτικού τομέα. Πρόκειται για την εταιρεία «Ελληνική Ρίζα Προϊόντα Α.Ε.» που εδρεύει τον Άγιο Γεώργιο του Δήμου Βέροιας και δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων. Η εταιρεία συστάθηκε το 2013 με σκοπό, μεταξύ άλλων, την εξαγωγή εγχωρίων νωπών αγροτικών προϊόντων και ελαιολάδου, το χονδρικό εμπόριο ελαιόλαδου, χυμών, φρούτων και λαχανικών καθώς και εσπεριδοειδών, την καλλιέργεια, συσκευασία, αποθήκευση, τυποποίηση, επεξεργασία και εμπορία αγροτικών προϊόντων, την παραγωγή χυμών ντομάτας, πορτοκαλιού κ.ά., την καλλιέργεια ελιών και άλλων προϊόντων, την παραγωγή αποξηραμένων και προσωρινά συντηρημένων λαχανικών κ.α.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχουν ο Ηλίας Λιβάνης, ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, η αδελφή του Παναγιώτα ως Αντιπρόεδρος και η κόρη του Ηλέκτρα-Αικατερίνη ως μέλος.

Ο πλειστηριασμός

Ο πλειστηριασμός που έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, με επισπεύδουσα την Intrum, στρέφεται κατά της εταιρείας «Ελληνική Ρίζα Προϊόντα Α.Ε.» ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 700.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής οφειλής.

Το σφυρί αφορά:

-Αποθήκη 750 τόνων, που βρίσκεται σε αγρό (οικόπεδο) εκτάσεως 3.187,96 τ.μ., στην κτηματική περιοχή της Μελίκης, στην τοποθεσία «Πάνσα Κερα μαριώ». Η κεραμοσκεπής αποθήκη (παλαιά ονομασία σιταποθήκη 750 τόνων) έχει εμβαδό 500 τ.μ. περίπου. Ως έτος κατασκευής θεωρείται το 1970.
-Αποθήκη 900 τόνων, που βρίσκεται σε αγρό (οικόπεδο) εκτάσεως 1.174,00 τ.μ., στην κτηματική περιοχή της Μελίκης, στην τοποθεσία «Κέρα Μαριώ», και συνορεύει βόρεια με αποθήκη της ΕΑΣ Βέροιας. Έχει εμβαδό 600 τ.μ. περίπου και ως έτος κατασκευής θεωρείται το 1970.
-Βιομηχανικό κτίριο διαλογητήριο-ψυγείο, που βρίσκεται στην τοπική κοινότητα Αγίου Γεωργίου της Δημοτικής Ενότητας Δοβράς του Δήμου Βέροιας, σε οικόπεδο, που αποτελεί τμήμα του με αριθμό 430 κοινόχρηστου αγροτεμαχίου, και καταλαμβάνει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το γήπεδο έχει συνολική επιφάνεια 26.221 τ.μ.
Το κτίριο έχει τέσσερις προσβάσεις για μεγάλα περονοφόρα οχήματα και μια είσοδο για το προσωπικό.


Το συγκρότημα αποτελείται από δύο διακεκριμένα κτίρια, το κτίριο του διαλογητηρίου και των ψυγείων που είναι σε επαφή μεταξύ τους μέσω στεγασμένου διαδρόμου.

Ειδικότερα, το συγκρότημα περιλαμβάνει:

α) το κτίριο του διαλογητηρίου με εμβαδόν 5.123,36 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει χώρους διαλογητηρίου εμβαδού 4.122,50 τ.μ., υπόστεγο 485 τ.μ., υπόστεγο 385 τ.μ., χώρο γεωργικών εφοδίων 100 τ.μ., χώρο γραφείων 10,20 τ.μ., οικίσκο ζυγιστηρίου 20,66 τ.μ.,

β) το κτίριο των ψυγείων με εμβαδόν 2.920 τ.μ., το οποίο αποτελείται από ψυκτικούς θαλάμους 1.750 τ.μ., υπόστεγο ράμπας 175 τ.μ., υπόστεγο 297,5 τ.μ., υποσταθμό 52,50 τ.μ., στεγασμένο διάδρομο 520 τ.μ. και βοηθητικούς χώρους αντλιοστασίου και

γ) υπόστεγο μπροστά από τα ψυγεία που αποτελείται από ενιαίο χώρο 1.720 τ.μ

-Ισόγειο βιοτεχνικό κτίσμα που χωροθετείται σε μια έκταση, η οποία προήλθε από τη συνένωση δύο αγροτεμαχίων. Το πρώτο είναι ένα διαιρετό τμήμα γηπέδου μετά των επ’ αυτού κτισμάτων, εκτάσεως 6.000 τ.μ., που βρίσκεται στην κτηματική θέση «Αλωνότοποι Άνω Κοπανού», του Δήμου Νάουσας, του Νομού Ημαθίας.
Το δεύτερο είναι ένα γήπεδο εμβαδού 2.110 τ.μ., που βρίσκεται στη θέση «Αλώνια» ή «Κρατικά Ψυγεία», της ίδιας αγροτικής περιοχής.
Επειδή τα δύο ακίνητα είναι όμορα και του ιδίου ιδιοκτήτη θα εκπλειστηριασθούν ως ενιαίο ακίνητο.

Οι τιμές εκκίνησης

Όσον αφορά τις τιμές πρώτης προσφοράς, αυτές έχουν οριστεί ως εξής:

-Για το πρώτο ακίνητο (αποθήκη 750 τόνων) 62.000 ευρώ,
-Για το δεύτερο ακίνητο (αποθήκη 900 τόνων) 74.500 ευρώ,
-Για το τρίτο ακίνητο (βιομηχανικό κτίριο διαλογητήριο – ψυγεία) 2.064.000 ευρώ,
-Για το τέταρτο ενιαίο ακίνητο των δύο όμορων και του ιδίου ιδιοκτήτη τεμαχίων, τα οποία θα εκπλειστηριάζονται ως ένα ενιαίο ακίνητο, μετά του βιοτεχνικού κτίσματος 370.500 ευρώ.

Έτσι η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.571.000 ευρώ, ενώ σε βάρος της εταιρείας υπάρχουν πολλά εγγεγραμμένα βάρη (προσημειώσεις, υποθήκες κλπ).

Το ακίνητο στη Φιλοθέη

Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα, στις 13 Σεπτεμβρίου, έχει οριστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός και για ακίνητο του Ηλία Λιβάνη στη Φιλοθέη, με επισπεύδουσα την doValue Greece ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της “Frontier Issuer Designated Activity Company”.

Αφορά διαμέρισμα που βρίσκεται σε πολυώροφη οικοδομή στη Δημοτική Ενότητα Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί στις 590.000 ευρώ.

Το συγκεκριμένο ακίνητο είχε προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό την 1η Ιουνίου 2022, με επισπεύδουσα την Εθνική Τράπεζα και με την ίδια τιμή εκκίνησης, ωστόσο αυτός ανεστάλη.

Διαβάστε ακόμη

Νομοσχέδιο το φθινόπωρο και καινούργια μέτωπα κατά της φοροδιαφυγής

Πού πάει για διακοπές η πλούσια ελίτ του 1% – Και η Ελλάδα στους top προορισμούς (pics)

Τριαντόπουλος: Τέλη Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ