Για τρίτη φορά οδηγείται στο σφυρί τις επόμενες μέρες ένα σκάφος αναψυχής που κουβαλάει μακρά ιστορία. Πρόκειται για το “Lady L”, το οποίο, όπως έχει αναδείξει το newmoney, βγήκε σε πλειστηριασμό στις 8 Ιανουαρίου με τιμή πρώτης προσφοράς 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά ουδείς ενδιαφέρθηκε. Το ίδιο όμως συνέβη και λίγες μέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου όταν το σκάφος ξαναβγήκε, με διαφορετικό επισπεύδοντα, αλλά με τιμή εκκίνησης στις 625.000 ευρώ, δηλαδή κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη.

Ο επαναληπτικός πλειστηριασμός, με επισπεύδουσα την εταιρεία «Πάραλος Α.Ε.», έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, με την ίδια τιμή εκκίνησης, δηλαδή στις 625.000 ευρώ.

Το πρώην “Golden Arrow” και νυν “Lady L”

Πρόκειται για μηχανοκίνητο σκάφος κατασκευασμένο από ξύλο το 1944 στη Μ. Βρετανία από την Fairmile Construction Company Ltd και μετασκευασμένο το 2008. Όπως είναι λογικό, στη μακρά ιστορία του πέρασε από διάφορους ιδιοκτήτες και…διαφορετικές σημαίες. Έτσι, στην έκθεση πλειστηριασμού περιγράφεται ως «πρώην σημαίας Παναμά με όνομα “Golden Arrow”, ενώ χρόνια τώρα φέρει ελληνική σημαία και το όνομα “Lady L”.
Κατά την περιγραφή, είναι λευκού χρώματος, φέρει ένα κατάστρωμα και ένα ιστίο και είναι εφοδιασμένο με δυο μηχανές ντίζελ ιπποδύναμης 320 IHP. Περαιτέρω, έχει μήκος 33,10 μέτρα, πλάτος 5,50 μέτρα, βάθος 2,02 μέτρα, ολική χωρητικότητα (ΚΟΧ) 116,75 κόρων και καθαρή χωρητικότητα (ΚΚΧ): 63,13 κόρων.

Σύμφωνα με την έκθεση, «το πλοίο βρέθηκε αραγμένο στα Ναυπηγεία Pro-Marine Yard Eleusis ιδιοκτησίας του Μιχάλη Σπανόπουλου προς αποπεράτωση επισκευών ανακαίνισης, τυλιγμένο με θερμοπλαστικό κάλυμμα το οποίο έχει φθαρεί και όπως φαίνεται έχει αφεθεί εκεί αρκετό καιρό».
Το σκάφος κατασχέθηκε «με τα παραρτήματά του, παρακολουθήματά του, προσαυξήματα, βοηθητικά μηχανήματα και όλα εν γένει τα συστατικά που ανήκουν σε αυτό», ενώ ο πλειστηριασμός στρέφεται κατά της εταιρείας «Princess Lamda Yachting MCPY», με το μέγεθός της οφειλής να ανέρχεται σε 88.339,20 ευρώ.

80 χρόνια στις θάλασσες

Όπως αναφέρεται στην έκθεση εκτίμησης, το ναυπηγείο Fairmile ήταν γνωστό στους ναυτικούς κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Κατά τη διάρκεια του πολέμου η διοίκησή του ανατέθηκε στον Βρετανό Noel Macklin, -ο οποίος αργότερα απέκτησε και τον τίτλο του Sir-, αξιωματικό του Ναυτικού, που είχε ήδη διακριθεί ως σχεδιαστής και κατασκευαστής αυτοκινήτων, ενώ είχε συμμετάσχει και σε πολλά yacht projects. Κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Macklin έπεισε το Βρετανικό Ναυαρχείο να υιοθετήσει την απλή ιδέα να χρησιμοποιήσει μικρές μονάδες παραγωγής όπως επιπλοποιίες και εργαστήρια κατασκευής πιάνων για να προκατασκευαστούν τμήματα πλοίων. Αυτά τα τμήματα στη συνέχεια μεταφέρονταν για συναρμολόγηση σε διάφορα ναυπηγεία.

Στο πλαίσιο αυτό, το 1942 κάποιες μηχανοκίνητες λάντζες της Fairmile, συγκεκριμένα οι τύπου «Β», όπως το «Lady L», οι οποίες ήταν υπό κατασκευή, μετασκευάστηκαν κατάλληλα και χρησιμοποιήθηκαν για τη διάσωση πληρωμάτων αεροσκαφών. Μάλιστα ήταν μεγαλύτερες σε μέγεθος και πιο αργές από τις λάντζες που μέχρι τότε χρησιμοποιούσαν για αυτό το σκοπό. Είχαν όμως μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και μπορούσαν να αντιμετωπίσουν πιο δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Αρκετά χρόνια μετά την «πολεμική δράση» του, το 1977, το συγκεκριμένο σκάφος εκτελωνίστηκε στην Ελλάδα και έκτοτε έχει υποβληθεί σε διάφορες μετασκευές και ανακατασκευές με την τελευταία το 2018.

Στην έκθεση εκτίμησης αναφέρεται ότι στο πλαίσιο των εργασιών που εκτελούνται κατά την παρούσα φάση, έχουν γίνει ανοίγματα για τους άξονες του αριστερού και του δεξιού πτερυγίου ευστάθειας (stabolizer) και έχει πραγματοποιηθεί διάνοιξη τούνελ στην πλώρη του σκάφους για την τοποθέτηση πρωραίου ωθητήρα (bow thruster).
Στο εσωτερικό του έχουν περαστεί νέες καλωδιώσεις και σωληνώσεις. Ακόμη, η τοποθέτηση των μονώσεων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ σε κάποιους χώρους έχει ξεκινήσει και η τοποθέτηση νέων πάνελ οροφής και επένδυσης μπουλμέδων. Τέλος, έχουν τοποθετηθεί νέες μηχανές, νέες γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος και νέα βοηθητικά μηχανήματα.

Διαβάστε ακόμη 

Παναγιώτης Μονεμβασιώτης: Γιατί η Βενέτης πατάει stop στα μεγάλα καταστήματα

Ο Τραμπ υπέγραψε το διάταγμα για επιβολή δασμών 25% σε χάλυβα και αλουμίνιο

Χρηματιστήριο: Νέοι κανόνες και ρυθμίσεις για Κεφαλαιαγορά και επενδύσεις

Για όλες τις υπόλοιπεςειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο Θέμα