Με έσοδα κοντά στα 80 εκατ. ευρώ κλείνει το 2019 για τον όμιλο της ΛΑΜΨΑ στα ίδια επίπεδα με τα έσοδα- ρεκόρ του 2018, με τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά να κάνουν λόγο για περαιτέρω αύξηση κοντά στο 4-5%.

Η επόμενη χρονιά θα σηματοδοτήσει και τη λειτουργία του τρίτου ξενοδοχείου του ομίλου– εκτός των King George και Μεγάλη Βρετανία- στην περιοχή του Συντάγματος, του Athens Capital, το οποίο θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2020 με την υπογραφή του πολυτελούς brand της Accor, του MGallery.

Mάλιστα, οι προβλέψεις της ανόδου για το επόμενο έτος δεν περιλαμβάνουν την προσθήκη της νέας μονάδας, η οποία θα αποτελέσει την «ναυαρχίδα» των MGallery στην Ευρώπη και μία ακόμη πολυτελή προσθήκη στο ξενοδοχειακό δυναμικό του Συντάγματος.

Απολογιστικά, κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς που φτάνει στο τέλος της, για τα ξενοδοχεία του ομίλου ΛΑΜΨΑ, οι επιδόσεις ήταν καλύτερες στα δύο ξενοδοχεία της Αθήνας, λίγο χαμηλότερες για το Sheraton στη Ρόδο- ακολουθώντας ουσιαστικά την γενικότερη τάση του προορισμού- ενώ ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από το Hyatt Regency Belgrade και το Mercure Excelsior στο Βελιγράδι, με δεδομένη την άνοδο της αγοράς στη χώρα.

Ειδικά για την ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας, όπου ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί εσχάτως τόσο στα πιο παραδοσιακά καταλύματα (μέσα από τα νέα, μεγαλύτερα αλλά και τα μικρότερα, boutique ξενοδοχεία) αλλά και τα καταλύματα των βραχυχρόνιων τουριστικών μισθώσεων, πηγές της διοίκησης του ομίλου επισημαίνουν τον κίνδυνο ενός πολεοδομικού μετασχηματισμού και αλλαγής της φυσιογνωμίας της πόλης: «Ο κίνδυνος δεν είναι οι ίδιες οι βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις μέσα από τις γνωστές πλατφόρμες- δεν κάνει ζημιά το Airbnb- αλλά να μετατραπεί η Αθήνα σε μία πόλη τουριστών με τους κατοίκους να απομακρύνονται σταδιακά από το κέντρο και ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες να μισθώνουν τα σπίτια τους σε τουρίστες».

Το νέο Athens Capital MGallery

Oσον αφορά το νέο ξενοδοχείο του ομίλου στο Σύνταγμα στο μισθωμένο κτίριο στη συμβολή της Λ. Πανεπιστημίου με την οδό Κριεζώτου, όπου παλαιότερα στεγαζόταν το ιστορικό Ξενοδοχείο Kings’Palace, ήδη αυτές τις μέρες προστίθεται σταδιακά στα συστήματα κρατήσεων.

Το νέο ξενοδοχείο θα ανοίξει τον Απρίλιο του 2020. Η επένδυση είναι συνολικού ύψους 22 εκ. ευρώ και «θα αποδώσει ένα υπερσύγχρονο ξενοδοχείο μοναδικών ποιοτικών προδιαγραφών με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που χαρακτηρίζουν τα “luxury boutique” ξενοδοχεία του δικτύου της MGallery Collection, η οποία ανήκει στον ξενοδοχειακό όμιλο Accor», όπως επισημαίνουν οι επιτελείς του ομίολου. Σημειωτέον ότι το ξενοδοχείο της Αθήνας θα είναι η «ναυαρχίδα» των MGallery στην Ευρώπη για τον ξενοδοχειακό κολοσσό που έχει από τα πλέον «δυνατά» δίκτυα και προγράμματα επιβράβευσης πιστών πελατών (loyalty) παγκοσμίως.

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή του Athens Capital Hotel – MGallery έχει αναλάβει ο κ. Ευριπίδης Τζήκας. Το AthensCapitalHotel – MGallery θα διαθέτει 158 δωμάτια και 19 σουίτες. Στον 9ο όροφο θα λειτουργεί εστιατόριο και στον 10ο όροφο, πολυτελής χώρος αναψυχής με πισίνα, Bar – SnackBar, με θέα της Αθήνας. Στο ισόγειο θα διαμορφωθεί ένα All day Lobby Lounge Bar, που φιλοδοξεί να αποτελέσει μία νέα διαφορετική πρότασηκοινωνικής συνάθροισης και χαλάρωσης στην Πλατεία Συντάγματος. Το Athens Capital Hotel – MGallery θα διαθέτει επίσης συνεδριακούς χώρους για εταιρικές συναντήσεις και εκδηλώσεις καθώς και fitness center. Επιπλέον στο ισόγειο του κτιρίου θα λειτουργήσουν δύο καταστήματα με γνωστές αλυσίδες ένδυσης (σ.σ. ήδη έχει «κλείσει» η μίσθωση για κατάστημα της Ralph Lauren).