Στόχο να ξεπεράσει το 1 δισ ευρώ σε παραγωγή ασφαλίστρων μέσα στην επόμενη διετία βάζει πλέον η NN Hellas μετά την απορρόφηση των δραστηριοτήτων της Metlife Greece που της έδωσε τη Νο1 θέση στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Το νέο Κεφάλαιο για την ασφαλιστική εταιρεία επιχείρησαν να περιγράψουν η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος κα Μαριάννα Πολιτοπούλου αλλά και η νέα διοικητική ομάδα που υποδέχθηκαν τους ασφαλιστές και τους συνεργάτες της ΝΝ στο πρώτο συνέδριο πωλήσεων που διοργάνωσε η εταιρεία μετά την πανδημία.

«Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη σήμερα, γιατί όλοι ‘Μεγαλώνουμε Μαζί’, ενωμένοι!», σημείωσε στην ομιλία της η Πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas κα Μαριάννα Πολιτοπούλου. « Δεν δημιουργούμε μόνο τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα αλλά μια εταιρεία πρότυπο σε λειτουργίες και καινοτομία αλλά κυρίως κοντά στη καρδιά των ανθρώπων μας», πρόσθεσε, παρουσιάζοντας λίγο αργότερα τη νέα διοικητική ομάδα της ενοποιημένης εταιρείας, στην οποία έχουν συμπεριληφθεί και στελέχη της πρώην Metlife Greece.

Όπως υπογραμμίστηκε η ενοποιημένη εταιρεία αποτελεί πλέον τον leader στην ελληνική ασφαλιστική αγορά κατέχοντας μερίδιο αγοράς 30% στους κλάδους Ζωής και Υγείας, και 18% στο σύνολο της αγοράς.

«1 στους 3 ασφαλισμένους Έλληνες, είτε με ατομικό είτε με ομαδικό ανήκει στην οικογένεια μας (…) Σε δυο χρόνια από τώρα στόχος είναι το 1 δισ. ευρώ παραγωγή, ένα νούμερο εκτός πραγματικότητας και ξεπερνά τα ελληνικά δεδομένα”, τόνισε απ’ την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Διονύσης Νοδάρος, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΝ πλέον γίνεται ηγετική δύναμη «σε ένα σημείο-καμπή της ιστορίας, όπου και η ελληνική οικονομία και ο ασφαλιστικός κόσμος αλλάζει».

Νωρίτερα ο οικονομικός διευθυντής κ. Gabor Szegedi παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη του νέου σχήματος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα παρουσίασαν πέρυσι αύξηση κατά 22% φθάνοντας τα 827 εκατ. ευρώ. Επίσης, αύξηση σημείωσαν τόσο τα προ φόρων όσο και τα καθαρά κέρδη το 2021 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Ειδικότερα τα προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ έναντι 16 εκατ. προηγουμένως, ενώ τα καθαρά 13 εκατ έναντι 10 εκατ. αντίστοιχα. Την ίδια ώρα, πάνω από 200% διαμορφώνονται οι δείκτες φερεγγυότητας.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα για πρώτη φορά.

Διαβάστε ακόμη:

Accor: Πάνω από 90% η πληρότητα για το ολοκαίνουριο MGallery στην Κρήτη – Το δεύτερο του ξενοδοχειακού κολοσσού στην Ελλάδα (pics)

Μπάκος is back, ο Madonos, οι ορφανές μετοχές του Κούμπα και ο Στιβ Τζομπς από το Πανόραμα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Νέες επενδύσεις και επέκταση στα Βαλκάνια για τη ΒΙΑΝΕΞ