Αφού όλη η αγορά κινείται στον ρυθμό των SUV ακόμα και τα τελευταία κάστρα φαίνεται ότι δεν μπορούν να αντισταθούν. Με τη Ferrari να λανσάρει σε λίγες ημέρες την Purosangue και τη Lamborghini να έχει εκτιναχθεί σε κερδοφορία με την Urus, είναι προφανές ότι κανείς δεν μπορεί να πει όχι στη μόδα της εποχής.

Μία εταιρία που μέχρι τώρα έχει μείνει εκτός της κατηγορίας είναι η McLaren. Όμως, σε συνέντευξη που έδωσε το αφεντικό της Michael Leiters δήλωσε ότι η βρετανική εταιρία είναι “ανοιχτή” στο ενδεχόμενο να παρουσιάσει ένα SUV.

O Leiters που ανέλαβε την εταιρία την 1η Ιουλίου, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να οδηγήσει τη McLaren και πέρα από την παραγωγή αποκλειστικά σπορ αυτοκινήτων με τον κινητήρα στο κέντρο.

Η εταιρία, σύμφωνα με το newsauto, έχει από καιρό ανακοινώσει τα σχέδιά της για κατασκευή ενός SUV, το οποίο θα παρουσιαστεί στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, με την τιμή του να βρίσκεται κοντά στα 400.000 ευρώ.

Η αρχική πρόθεση είναι να πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, και όχι υβριδικό. Και να παράγεται σε διάφορες μορφές, με δύο ή τρις ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και επιδόσεις που να ξεπερνούν αυτές της Aston Martin DBX 707 που είναι το πιο γρήγορο SUV του κόσμου.

Πάντως η παρουσία του Leiters στη McLaren αφήνει υποσχέσεις για την παρουσίαση ενός SUV, καθώς στην καριέρα του είχε αναμιχθεί στην σχεδίαση δύο πολύ σημαντικών μοντέλων της κατηγορίας, της Porsche Cayenne και της επερχόμενης Ferrari Purosangue.

Διαβάστε ακόμη 

«Καμπάνα» φόρου 400 εκατ. ευρώ στα υπερκέρδη των παρόχων ενέργειας  

ΔΕΣΦΑ: Μετρά πληγές μετά την κυβερνοεπίθεση – Σταδιακά η επιστροφή στην κανονικότητα 

Ένα νέο 5άστερο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας από τον όμιλο Νικολαΐδη της Atlantica