Στο πρόσφατο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1, μεγάλο μέρος της προσοχής έπεσε πάνω στο διάσημο ηθοποιό Μπραντ Πιτ και την ταινία που ετοιμάζεται με θέμα το κορυφαίο πρωτάθλημα αυτοκινήτου στον κόσμο.

Μάλιστα, ο ηθοποιός μαζί με την ομάδα παραγωγής ξεκίνησαν τα γυρίσματα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο γκαράζ που τους παραχωρήθηκε, ενώ είχαν στη διάθεσή τους και δύο μονοθέσια προδιαγραφών Formula 2.

Όλα αυτά ωστόσο, με τις τελευταίες εξελίξεις, δεν έχουν καμία σημασία καθώς τα γυρίσματα της κινηματογραφικής ταινίας -για την ώρα- έχουν παγώσει.

Αμέσως το μυαλό των περισσοτέρων θα πήγαινε σε οικονομικούς λόγους, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος είναι διαφορετικός.

Αυτήν την περίοδο πραγματοποιείται μια τεράστια απεργιακή κινητοποίηση στο Χόλιγουντ από την ένωση εργαζομένων SAG-AFTRA. Οι λόγοι της κινητοποίησης είναι οι χαμηλές οικονομικές απολαβές ηθοποιών και τεχνικών από τις εταιρείες παραγωγής, όπως και η όλο και πιο έντονη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία των ταινιών.

Για την ώρα λοιπόν τα γυρίσματα έχουν σταματήσει και μόνο αν βρεθεί λύση θα συνεχιστούν.

Διαβάστε ακόμη

«Ξέμεινε» από… φόρους στα καύσιμα ο προϋπολογισμός

Φορολοταρία Ιουνίου: Δείτε αν κερδίσατε έως €50.000

H κλιματική «κόλαση» θα μετατρέψει την Αθήνα σε Σαχάρα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ