Ο Ριντ Χέιστινγκς, εκτελεστικός πρόεδρος και συνιδρυτής του τηλεοπτικού κολοσσού Netflix Inc., έδωσε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε απόθεμα στο Ίδρυμα Κοινότητας της Σίλικον Βάλεϊ, σύμφωνα με το Business Insider.

Ο Hastings, 63 ετών, κατέθεσε δώρο 2 εκατομμυρίων μετοχών σε μια κανονιστική κατάθεση, χωρίς να προσδιορίσει τον παραλήπτη.

Ένας εκπρόσωπος του Netflix επιβεβαίωσε ότι ήταν το ίδρυμα, το οποίο χορηγεί χρήματα για ενίσχυση σε τομείς όπως η στέγαση (οικονομικά προσιτή), η πρώιμη παιδική ηλικία, η ανακούφιση από καταστροφές και άλλες αιτίες.

Το 2022, το ίδρυμα έκανε σχεδόν 15.000 επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 2,57 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Ο Χέιστινγκς υπήρξε γενναιόδωρος και στο παρελθόν, ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση. Αυτός και η σύζυγός του, Πάτi Κουίλιν , έδωσαν 120 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν τα «Μαύρα πανεπιστήμια» το 2020. Το ζευγάρι υπέγραψε επίσης τη δέσμευση δωρεάς, όπου πλούσιοι υπόσχονται να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο όμιλος Silicon Valley, που ιδρύθηκε το 2007, ήταν αποδέκτης δωρεών και από άλλους στην τεχνολογική κοινότητα της Βόρειας Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμη

Σε κλοιό πιέσεων οι servicers – Οι πωλήσεις assets και θυγατρικών στο εξωτερικό και οι νέοι κανόνες στην Ελλάδα

Reuters: Πωλητήριο σε project ΑΠΕ βάζει η TotalEnergies – Στη λίστα και η Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ