Την πιθανότητα πώλησης του 50% του χαρτοφυλακίου της σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες διερευνά η TotalEnergies. Στη λίστα των κρατών όπου διαθέτει επενδύσεις περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός έχει προσεγγίσει συμβούλους προκειμένου να προχωρήσει στην πώληση μεριδίων σε assets παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας στη Γαλλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σχέδιο είναι πιθανόν να οδηγήσει σε σειρά συμφωνιών, ενδεχομένως με πολλαπλούς αγοραστές, αναφέρει το πρακτορείο.

Η αξία του συνόλου του χαρτοφυλακίου της σε ΑΠΕ κυμαίνεται στα 2,5 δισ. δολάρια.

Ο κλάδος των ΑΠΕ πιέζεται παγκοσμίως από την εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών και την αύξηση του κόστους των χρηματοδοτήσεων. Έτσι και έτεροι ενεργειακοί όμιλοι, όπως η Enel, η Repsol και η Iberdrola, έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις μεριδίων τους σε αιολικά και ηλιακά πάρκα προκειμένου να αντλήσουν κεφάλαια για να χρηματοδοτήσουν νέα project

Η ίδια η TotalEnergies, το Δεκέμβριο, προχώρησε στην πώληση μεριδίου ύψους 25,5% στο Seagreen, ήτοι το νέο γιγαντιαίο παράκτιο αιολικό πάρκο στα ανοιχτά της Σκοτίας με δυνατότητα παραγωγής 1,075 MW, προς την ταϊλανδέζικη PTTEP. Από το deal έβαλε στα ταμεία της 689 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη

Δυναμικό ξεκίνημα το 2024 με νέα deals στον ελληνικό τουρισμό – Ποια είναι (pics)

Οδός Πειραιώς: Το παλιό εργοστάσιο της Βιοχάλκο στον Ταύρο μεταμορφώνεται

Τιμολόγια: Από 11,79 λεπτά έως 14 λεπτά η τιμή κιλοβατώρας τον Φεβρουάριο (πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ