Η εκτίναξη της διεθνούς ζήτησης για προϊόντα πολυτελείας και ομορφιάς έχει καταστήσει ορισμένους πλούσιους… ακόμη πιο πλούσιους.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 69χρονης Φρανσουάζ Μπετενκούρ Μέγιερς, η οποία θεωρείται η πλουσιότερη γυναίκα στον πλανήτη και η οποία αποτελεί τον τελευταίο (χρονικά) Γάλλο δισεκατομμυριούχο που επωφελείται από την έκρηξη δαπανών στον τομέα του luxury.

Η περιουσία της, μόλις την Πέμπτη, αναρριχήθηκε στα 93,3 δισ. δολάρια, κάνοντας άλμα 21,8 δισ. δολαρίων από τις αρχές του 2023, καθώς τα προϊόντα της L’ Oreal, εταιρείας που ίδρυσε ο πατέρα της, παρουσίασαν εντυπωσιακή άνοδο και οδήγησαν τη μετοχή σε ιστορικό υψηλό.

Την ίδια μοίρα έχει και ο Μπερνάρντ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος διατηρεί τα ηνία του κολοσσού της LVMH. Μιας εταιρείας που διαθέτει 75 διαφορικά brand μόδας, ανάμεσα στα οποία τα Christian Dior, Tiffany & Co. Και Moet & Chandon Champagne. Η περιουσία του Γάλλου αυξήθηκε κατά 48,6 δισ. δολάρια το 2023 και ανέρχεται σήμερα στα 210,7 δισ. δολάρια.

Εξίσου σημαντική είναι η άνοδος και της περιουσίας της οικογένειας, η οποία κρύβεται πίσω από την Hermes International, κύριου ανταγωνιστή της LVMH. Σήμερα ο τραπεζικός της λογαριασμός αριθμεί σε 157 δισ. δολάρια έναντι 95 δισ. δολαρίων τον περασμένο Οκτώβριο.

Σε περίπτωση που δεν το προσέξατε και οι τρεις παραπάνω περιπτώσεις αφορούν γαλλικές εταιρείες και Γάλλους δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι είδαν την περιουσία τους να γιγαντώνεται από κοινού κατά 93 δισ. δολάρια. Ένα εξωφρενικά μεγάλο ποσό.

Κι όλα αυτά, χάρη στην κυριαρχία της Γαλλίας στην ραγδαίως εξελισσόμενη αγορά των πολυτελών αγαθών και των προϊόντων ομορφιάς, η οποία βρίσκεται σε ταχεία άνθιση, παρά τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και την οικονομική επιβράδυνση.

Στους παραπάνω τρεις Γάλλους, μπορούμε εύκολα να προσθέσουμε ακόμη δύο οικογένειες Γάλλων. Ο λόγος για τα αδέρφια Βερτχάιμερ, τα οποία ελέγχουν τη Chanel και τον Φρανσουά Πινό, ο οποίος είναι ιδρυτής της Kering και ιδιοκτήτης της Gucci.

Οι πρώτοι είδαν τα χρήματά τους να «αυγατίζουν» κατά 16% μέσα στο 2023 και να φθάνουν τα 100,5 δισ. ευρώ. Ο δεύτερος, από την πλευρά του, αύξησε την περιουσία του κατά 24% στα 44,3 δισ. δολάρια. 

Καθ’ όλου άσχημα για τους Γάλλους «αυτοκράτορες» του luxury.

Διαβάστε ακόμα

Οι «Τσακαλοδραγασάκηδες»… παίζουν μπάλα, τα φρέσκα γκάλοπ, ο Ευμορφίδης πολιτικός και ο Τζώρτζης διακοπάρει στις Σπέτσες

«Ραντεβού» με τη Standard & Poor’s – Τα σενάρια για την επενδυτική βαθμίδα και ο σκόπελος των εκλογών

Άρπαξε 2 δισ. σε crypto, τον βρήκαν στην Αλβανία – Το story της μεγάλης απάτης (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ