Το να κερδίσει κάποιος αθλητής ένα χρυσό μετάλλιο αποτελεί την απόλυτη ικανοποίηση για εκείνον, αφού για πάντα θα τον συνοδεύει η δόξα και η φήμη.

Ταυτόχρονα, τα χρυσά μετάλλια συνοδεύονται και από αρκετά γενναιόδωρα, σε πολλές περιπτώσεις, μπόνους τα οποία σίγουρα αποτελούν ένα επιπλέον κίνητρο για όσους αγωνίζονται και φέτος, στο Τόκιο.

Το μέγεθος αυτού του μπόνους που προσφέρεται από τα κράτη για τα οποία αγωνίζονται ποικίλλει σημαντικά από χώρα σε χώρα, όπως δείχνει το γράφημα της ιστοσελίδας Statista.

Για παράδειγμα, οι Βρετανοί αθλητές δεν λαμβάνουν μπόνους για να κερδίσουν ένα χρυσό μετάλλιο, ενώ οι Αμερικανοί αθλητές παίρνουν 37.500 $ για κάθε χρυσό που φέρνουν στη πατρίδα τους, σύμφωνα, αντίστοιχα, με την ιστοσελίδα Swim Swam.

Η Βρετανία, όπως και πολλά άλλα ευρωπαϊκά κράτη, προτιμούν να προσφέρουν στους αθλητές τους κρατική χρηματοδότηση και προπόνηση διάρκειας ενός έτους αντί ”ζεστού χρήματος”.

Οι επιτυχημένοι αθλητές πάντως από την Ινδονησία, οι οποίοι αγωνίζονται φέτος στο Τόκιο, θα λάβουν για κάθε χρυσό μετάλλιο 746.000 δολάρια ενώ η Σιγκαπούρη, που έρχεται δεύτερη σε ό,τι αφορά τα μπόνους για τα χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς, προσφέρει περίπου 744.000 δολάρια, όπως φαίνεται και στο ακόλουθο γράφημα.

Όπως βλέπετε, στην εν λόγω λίστα δεν υπάρχει η Ελλάδα

Διαβάστε ακόμη: 

Βασίλης και Λεωνίδας Χαλβατζής – Μακεδονική: Νέες επενδύσεις με φόντο την υγιεινή διατροφή (pics)

Φωτιά στην Αττική: Ζημιές σε πάνω από 300 σπίτια – Ανυπολόγιστη η οικολογική καταστροφή

ΕΥΔΑΠ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση στη Βόρεια Αττική – Είμαστε τρεις μέρες χωρίς νερό, λένε κάτοικοι