Καμένη γη και στάχτη άφησε η μεγάλη φωτιά που πέρασε από Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Κρυονέρι, Δροσοπηγή και Αφίδνες και χτύπησε με μανία το λεκανοπέδιο της Αττικής, καταστρέφοντας τα πάντα.

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. Σε πολλά σπίτια έχουν καταρρεύσει οι κεραμοσκεπές και πλέον δεν είναι κατοικήσιμα. Πολλές ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς με τους ιδιοκτήτες να τα μεταφέρουν σε εξωτερικό χώρο, προκειμένου να καθαρίσουν. Σε ορισμένα από τα σπίτια η φωτιά μπήκε στο εσωτερικό ενώ σε αλλά απλά «έγλειψε» τους τοίχους χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Άλλοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών έχασαν ακόμη και τα αυτοκίνητα τους τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε μια προσπάθεια να σωθούν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας μετά από εντολή εκκένωσης που δόθηκε μέσω μηνύματος του 112.

«Μένω 30 χρόνια στη Βαρυμπόμπη. Το σπίτι μου καταστράφηκε. Τώρα τι θα κάνω; Με φιλοξενεί ο γιος μου για λίγες ημέρες μέχρι να δούμε τι θα κάνουμε. Ήμασταν αβοήθητοι φύγαμε και βλέπαμε τη φωτιά να έρχεται δυστυχώς. Τα εναέρια μέσα δεν ήταν αρκετά για να σταματήσουν τη φωτιά», μας είπε ο κ. Γιάννης.

Πολλές είναι και οι επιχειρήσεις που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, κυρίως στις Αφίδνες, όπου η φωτιά προκάλεσε και πολλές εκρήξεις.

«Τώρα χρειαζόμαστε άμεση στήριξη. Πρέπει να λειτουργήσουν ξανά οι επιχειρήσεις μας», λέει επιχειρηματίας από την περιοχή.

Σε κόμβο της εθνικής στο Κρυονέρι έχει στηθεί και ένα κέντρο άμεσης βοήθειας με παροχή νερού και ειδών πρώτης ανάγκης για όσους έχουν ανάγκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, έχουν υποστεί ζημιές πάνω από 300 σπίτια στην περιοχή, ενώ όσον αφορά τις δασικές εκτάσεις προς το παρόν η καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

 

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμη:

ΕΥΔΑΠ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση στη Βόρεια Αττική – Είμαστε τρεις μέρες χωρίς νερό, λένε κάτοικοι

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ποιες χώρες δίνουν τα πιο ψηλά μπόνους στους χρυσούς ολυμπιονίκες (λίστα)

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στα μέτωπα Μεσσηνίας, Ηλείας και Αρκαδίας