Περαιτέρω επέκταση του δικτύου οπτικών ινών και ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη 5G περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ΝOVA για το 2024, μετά από μία χρονιά όπως το 2023 που συνδέθηκε με μεγάλες αλλαγές για την εταιρεία.

«Το 2023 ήταν χρονιά-ορόσημο για τη NOVA. Συγχωνεύσαμε δύο εταιρείες σε μία. Ενοποιήσαμε τα συστήματά μας. Λανσάραμε τη νέα μας εμπορική τοποθέτηση. Επιταχύναμε τις επενδύσεις μας τόσο για την οπτική ίνα για το σπίτι (FTTH) όσο και για το 5G», επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOVA, Παναγιώτης Γεωργιόπουλος.

«Πραγματοποιήσαμε ριζικές αλλαγές σε διάφορους τομείς. Συζητώντας με πελάτες και εμπλεκόμενα μέρη, η κοινή πεποίθηση είναι ότι ο μετασχηματισμός της NOVA ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μία νέα δυναμική εταιρεία έχει διαμορφωθεί. Φρέσκια, διαφανής, με εκτενές επενδυτικό πλάνο, που προτάσσει πάντα τον πελάτη σε όλες τις αποφάσεις, έτοιμη να αλλάξει το status quo.

Μία εταιρεία που εκπληρώνει τις υποσχέσεις της. Τα παραπάνω δημιούργησαν πολύ γρήγορα, από τις αρχές του έτους, μία εμπορική δυναμική. Πλέον η NOVA είναι ένας μεγαλύτερος, ισχυρότερος και πιο ανταγωνιστικός πάροχος».

Ως προς τις επενδύσεις για τη νέα χρονιά, η NOVA έχει ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ για την περίοδο 2022-2027, εκ των οποίων έχουν ήδη επενδυθεί 500 εκατ. ευρώ.

«Η United Group έχει ήδη επενδύσει 1,8 δισ. ευρώ στην Ελλάδα από την είσοδό της στην ελληνική αγορά και είναι ο 4ος μεγαλύτερος επενδυτής στη χώρα. Αυτό το επενδυτικό πλάνο περιλαμβάνει την επέκταση του FTTH στο 70% των νομών της Ελλάδας, πανεθνική κάλυψη 5G, μακρόπνοες συμβάσεις για αποκλειστικό περιεχόμενο, καθώς και την αναβάθμιση της αλυσίδας καταστημάτων.
Το 2024 θα συνεχίσουμε με περαιτέρω επέκταση του δικτύου FTTH και ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη 5G». Συγκεκριμένα, για τo FTTH προβλέπεται ότι το 2024 θα είναι μια χρονιά-ορόσημο, όπου η εταιρεία θα ξεπεράσει την πρόσβαση σε 500.000 σπίτια. Σε ό,τι αφορά το 5G, μετά την επίτευξη κάλυψης 98% στην Αθήνα το 2023, ο στόχος είναι για το 90% κάλυψης στην επικράτεια.

Προκλήσεις

Από την άλλη πλευρά, οι τηλεπικοινωνίες ως κλάδος συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τις χρόνιες προκλήσεις. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιόπουλο, το «Σύζευξις», το εμβληματικό project συνδεσιμότητας του δημόσιου τομέα, παραμένει σε αδιέξοδο τρία χρόνια μετά την έναρξή του.

Επιπλέον, οι πολύ υψηλές τιμές χονδρικής εμποδίζουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις να έχουν αξιόπιστο Ιντερνετ άνω των 100 Mbps, «κάτι που μας καθιστά ουραγούς στην Ε.Ε. στον αντίστοιχο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI).

Τα χαμηλότερα επίπεδα αναφοράς ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα οδηγήσουν σε πολύ χαμηλότερες ταχύτητες 5G από τα δίκτυα άλλων ευρωπαϊκών χωρών που έχουν υψηλότερα όρια».

Ενα ακόμη ζήτημα σχετίζεται με την εξάπλωση της πειρατείας που δρα ανασταλτικά για περαιτέρω επενδύσεις στη συνδρομητική τηλεόραση αφού τις καθιστά οικονομικά μη βιώσιμες.

Επίσης, η υπερβολική και αντισυνταγματική φορολόγηση των τοπικών παρόχων συνδρομητικής τηλεόρασης σε αντίθεση με τους παρόχους over-the-top που εδρεύουν στο εξωτερικό καταδικάζει τις τοπικές επενδύσεις και θυσιάζει εκατομμύρια φορολογικά έσοδα για τον προϋπολογισμό του κράτους.

«Ελπίζω η κυβέρνηση και η ρυθμιστική αρχή, έχοντας ως γνώμονα τους πολίτες της χώρας, το 2024 να πάρουν τις γενναίες και αυτονόητες αποφάσεις ξεκολλώντας τη χώρα από την εποχή του χαλκού με μέσο όρο ταχύτητας τα 36 Mbps. Eίναι στο χέρι μας να πάμε τη χώρα μπροστά, αρχής γενομένης από τώρα».

Διαβάστε ακόμη

«Δια νόμου» ελάχιστος φόρος 15% σε πολυεθνικές και μεγάλους ομίλους

Ποιοι είναι οι ακτιβιστές που έχουν κηρύξει πόλεμο στα SUV

Τρίτη και… φαρμακερή για το συγκρότημα «Calypso Club» στην Αρκίτσα (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ