Με ευνοϊκότερους όρους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, οι οποίοι περιλαμβάνουν χαμηλότερο τίμημα και μεγαλύτερη περίοδο παραχώρησης, βγαίνει προς εκμίσθωση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το ξενοδοχείο «Καλυψώ» στην περιοχή της Αρκίτσας, στη Φθιώτιδα.

Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά διαγωνισμό που πραγματοποιείται στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας από το Ταμείο, με ορίζοντα τώρα για τον ερχόμενο Φεβρουάριο, με τις προσδοκίες να είναι υψηλότερες αφενός λόγω της ευνοϊκής συγκυρίας του ελληνικού τουρισμού, αφετέρου λόγω και της εύκολης πρόσβασης.

Όπως επισημαίνεται σχετικά, η πρόσβαση στην περιοχή του ακινήτου είναι άριστη και εφικτή από την Εθνική Οδό που συνδέει την Αρκίτσα με την Αθήνα. Το ακίνητο έχει πρόσωπο στην παραλία της Καλυψώς, πλησίον της Αθηνών – Λαμίας και της Αρκίτσας».

Ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε τώρα θα πραγματοποιηθεί με την κατάθεση κλειστών προσφορών και ένα ετήσιο μίσθωμα ύψους 255 χιλ. ευρώ κατ’ ελάχιστο (21.250 x 12=255.000 ευρώ), ενώ η χρονική διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης που πρόκειται να συναφθεί θα είναι 50 χρόνια, με δυνατότητα επέκτασης μίας δεκαετίας.

Στην τελευταία διαδικασία, προς το τέλος του 2019, το αντίστοιχο ελάχιστο μίσθωμα είχε οριστεί στις 300.000 ευρώ με χρονική διάρκεια της σύμβασης στα 40+10 χρόνια, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε καταλήξει στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, με δεδομένο και το μεγάλο εύρος των εργασιών που απαιτεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα που στέγαζε έως το 1997 το ξενοδοχείο «Καλυψώ».

Στόχος, η εκ βάθρων ανακαίνισή του και η μετατροπή του σε σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα π.χ. 4 αστέρων, με λοιπές υποστηρικτικές εγκαταστάσεις (συνεδριακό κέντρο, κτλ) υψηλών προδιαγραφών. Πέραν της εφαρμογής πράσινων προδιαγραφών, οι ιθύνοντες φιλοδοξούν η επαναλειτουργία του συγκροτήματος να συντελέσει συνολικά στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της περιφέρειας.

Το συγκρότημα παραμένει κλειστό για πάνω από δύο δεκαετίες, έχοντας υποστεί μεγάλες φθορές, κλοπές κτλ, ωστόσο στις… παλιές του δόξες, το γνωστό «Calypso Club» είχε αποτελέσει πραγματικό σημείο αναφοράς στην περιοχή για Έλληνες, αλλά και ξένους επισκέπτες κατά τις δεκαετίες του ’70 και ’80.

Το συγκρότημα, όπως αναφέρεται, «βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή στον ομώνυμο παραθεριστικό οικισμό και ανήκει στην τοπική κοινότητα Αρκίτσας της Δημοτικής Ενότητας Δαφνουσίων του Δήμου Λοκρών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδος», σε έκταση 98 στρεμμάτων και αφορά ουσιαστικά 256 μπανγκαλόου, αλλά δύο που αναφέρονται ως κατοικία ιδιοκτήτη και άλλα κτίρια εξυπηρέτησης.

Η δυνατότητα για κλίνες είναι 516, ενώ στην ιδιοκτησία υπάρχουν λοιπές υποδομές και χώροι άθλησης (4 γήπεδα τένις, 2 πισίνες, γήπεδο βόλεϊ, παιδική χαρά και μίνι γκολφ) και ψυχαγωγίας.

Με βάση τους όρους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ίση με την αρχική τιμή του μηνιαίου μισθώματος προς εκκίνηση της πλειοδοτικής δημοπρασίας, με την υποβολή των προσφορών να έχει οριστεί έως την 19η Φεβρουαρίου και την αποσφράγισή τους για τις 20 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

«Δια νόμου» ελάχιστος φόρος 15% σε πολυεθνικές και μεγάλους ομίλους

Πώς θα βρείτε το κατάλληλο άρωμα

Τα ρετρό αθλητικά παπούτσια σώζουν την κορεσμένη αγορά των sneakers

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ